Japanske nudler med kylling og grøntsager

Sobanudler, boghvedenudler uden hvede

Nemme, velsmagende nudler uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Det her er de mest velsmagende og mest velopdragne hvedefri nudler, jeg endnu har smagt. Og med velopdragne mener jeg, at de ikke klistrer (særligt meget) sammen, sådan som man ellers godt kan opleve det med for eksempel risnudler.

Jeg har ellers smagt mange hvedefri nudler, fra risnudler til glutenfri spaghetti. Dem her tager førstepræmien, og det har jeg ikke fået en lastbilfuld af dem for at skrive.

Nej, det er derimod Laurits, min 14-årige søn, der er årsagen til, at de er havnet på vores bord. En dag havde han skrevet videre på madplanen. En ny dato og ud for den: ‘nudler med kylling’.

Det skal siges, at Laurits ikke ellers viser den store interesse for madlavning, hvis man altså ser bort fra eksperimenterne med at putte juice, tyggegummi, kalkunbacon og den slags i fryseren. Jeg gav ham engang en ugentlig maddag, for at han ligesom selv kunne finde nogle retter, han syntes var lækre og spændende. De næste tre måneder fik vi burgere hver torsdag. Så droppede vi det med maddagen.

Derfor var det om at gribe de her ‘nudler med kylling’ i luften.

Laurits mente helt præcist japanske ramen-nudler, som han havde set i en af de utallige japanske tegnefilm, der kører over hans computerskærm hver dag.

Ramen-nudler er lavet af hvede, så jeg valgte soba-nudler i stedet. De er også japanske, men lavet af boghvede. Lige den her slags, som jeg har brugt i opskriften, er lavet af boghvede og søde kartofler.

De anbefales på det varmeste til alle jer, der ikke spiser hvede, og også til alle jer andre.

Nudlerne er af mærket King Soba. Jeg købte dem i Helsam, hvor der var flere varianter, og du kan også finde dem på nettet.

Nudler fra King Soba

Der er tre af de søde, små bundter i en pakke. Jeg kogte to bundter til hver, men så havde jeg også til madpakken dagen efter. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Soba-nudler med kylling og grøntsager

Du skal bruge:
Soba-nudler med søde kartofler (vi har god appetit her i familien og spiste næsten to bundter pr. person)
1 kyllingfilet pr. person
Grøntsager (jeg brugte gulerødder og rød peber)
Et løg
En neutral olie (f.eks. rapsolie)
En salt, asiatisk sovs, f.eks. fiskesauce eller tamarisovs (soyasovs, hvis du ikke har noget imod hvede)
Noget sødt (f.eks. brun farin, sukker eller honning)
Evt. et par dryp sesamolie
Evt. to fed presset hvidløg
Evt. lidt revet ingefær
Evt. chili

Fremgangsmåde:
Rør olie, salt sovs, sødt og evt. andre krydderier sammen i en skål. Blandingsforholdet skal være 1 spiseskefuld salt sovs til 1 teskefuld sødt, og du kan roligt lave hvad der svarer til en halv deciliter eller mere.

Skær kylling og grøntsager i tern.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Dryp dem af i en sigte og rør dem rundt med en klat smør, hvis du vil være helt sikker på, at de ikke klistrer sammen.

Kylling i wok

Wokmad er smukt og dejligt. Her er jeg nået så langt som til kylling og løg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Varm lidt olie i en wok. Put kyllingeternene i wokken og brun dem under omrøring et par minutter. Hæld grøntsagerne ved og lad også dem lynstege under omrøring.

Put til sidst sovsen og nudlerne i wokken, bland det hele godt og varm retten igennem.

Sobanudler

Tak til Laurits for at få os til at prøve noget nyt :) Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Japanske nudler med kylling og grøntsager

Der er lukket for kommentarer.