Osteboller uden hvede

Boller med skinke og ost

Lækre, hvedefri grovboller med skinke og ost. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Det har været en dejlig efterårsferie. Vi har lavet ingenting. Jeg har ikke været i haven, fordi det har regnet for meget. Ejnar har ikke spillet computer, nej, han har set andre spille computer på youtube. Viggo har ikke gjort rent, fordi… ja, det har han bare ikke. Men vi har været på biblioteket! Og jeg lånte en kogebog og bagte de her utroligt gode hvedefri boller med skinke og ost. De skal snart bages igen.

Lækre boller med skinke og ost

Hvedefri, glutenfri, low carb boller med skinke og ost. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Bogen hedder ‘Brød – uden gluten, uden sukker, uden gær’, og forfatteren hedder Mariann Andersson. Opskriften er selvfølgelig hvedefri, men derudover er den også low carb og glutenfri. Oprindeligt var den også skinkefri, men det har jeg altså lavet om på.

Bollerne smager som en god, grov madbolle, og kombinationen af skinke og ost bliver man jo aldrig træt af. Du kan også putte alt muligt andet i, som du lige har lyst til. Bollerne ville være fine til madpakken – eller til at tage med på svampetur i skoven, hvis man holder mere aktiv efterårsferie end vi har gjort :)

Boller med skinke og ost

Skinke-ostebollerne blev hurtigt spist op og skal snart bages igen. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hvedefri boller med skinke og ost

Du skal bruge (til cirka 9 boller):
3 æg
35 g smør
1 dl creme fraiche
1½ dl revet ost
200 g skinke i tern eller strimler
3 dl mandelmel (kan laves ved at blende 200 g mandler i din nøddehakker)
3 spsk kokosfiber (fås i helsekostforretninger og kan også bruges til de her mandelboller)
4 spsk loppefrøskaller
1 dl sesamfrø
1/4 teskefuld salt (meget lidt, fordi der er salt i skinke og ost)
2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Smelt smørret. Pisk æggene luftige, det vil sige cirka tre minutter med en håndmixer. Rør smør, æg og creme fraiche sammen.

Rør 1 dl revet ost i dejen – gem resten til drys.

Bland de tørre ingredienser i en skål og rør dem i dejen sammen med skinken. Tænd ovnen på 190 grader varmluft, så den kan varme op, mens dejen står i ti minutter, og fibrene suger vand til sig.

Derefter kan du forme bollerne og lægge dem på bagepapir på en plade. Jeg fik ni boller af denne portion.

Bag bollerne i 15 minutter. Drys resten af det revede ost over bollerne og lad dem bage yderligere 5 minutter. Køl dem af på en bagerist og spis dem som snack eller måske til suppen.

Boller med skinke og ost

Sådan så bollerne ud, før de blev bagt. Jeg penslede dem med vand, inden de kom i ovnen for at få en sprød skorpe. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Osteboller uden hvede

Der er lukket for kommentarer.