Grøntsager i fløde

Nemt grøntsagstilbehør i smukke farver. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Nemt grøntsagstilbehør i smukke farver. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg har stadig følelsen af at slæbe mig igennem en grå og ubehagelig årstid. Denne gang har jeg forsøgt at muntre mig selv op med grøntsager i pangfarver. Pink bolsjebeder og grøn grønkål er faktisk i sæson netop nu, stik imod mine fordomme om november som den gennemført gråeste måned på året.

Med pang-grøntsager er retten vældig fin, men du kan sagtens lave den som en stop madspilds-ret og bare bruge de grøntsager, som ligger i køleskabet og trænger til at blive spist op. Det betyder nærmest overhovedet ikke noget, hvilke grøntsager du bruger. De smager alle sammen godt, når de er kogt i fløde :)

For os er det nemt grøntsagstilbehør til aftensmaden. Man kan lave en stor portion og have den stående i køleskabet, så der også er til dagen efter. Bare husk at varme retten rigtigt godt igennem igen.

Jeg lavede retten søndag. Stod tidligt op for at nå dagslyset. Og på intet tidspunkt den dag var der lys nok i mit køkken til, at jeg kunne fotografere uden stativ og lang lukketid. Så derfor må I desværre nøjes med de her to stillestående skud ovenfra.

Grønkål i fløde

Bolsjebederne er de sidste fra haven. Det lille skærebræt har Ejnar lavet i sløjd. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Grøntsager i fløde

Du skal bruge:
Grøntsager – jeg brugte et løg, en masse grønkål, en orange peberfrugt, en lille squash og nogle bolsjebeder
Olie
Salt og peber
Fløde
Evt. grønne krydderurter

Fremgangsmåde:
Skræl eller skyl grøntsager og snit dem i pæne stykker. Du kan bruge alle grøntsager – jeg kan ikke komme i tanker om nogen, der ikke kan bruges. Bolsjebeder har den fordel i forhold til almindelige rødbeder, at de ikke farver alle de andre grøntsager rødbedefarvede.

Varm lidt olie i en gryde. Start med at sautere løgene ved middel varme i et par minutter. Put de andre grøntsager i gryden og krydr med salt og masser af peber.

Lad grøntsager stege et par minutter, mens du jævnligt rører i dem. De skal ikke tage farve. Hæld fløde ved – cirka halvt op, grøntsagerne skal ikke dækkes – og læg låg på. Rør jævnligt i grøntsagerne og lad dem blive så møre, som du godt kan lide dem. Bland evt. hakkede krydderurter i kort før servering.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Grøntsager i fløde

Der er lukket for kommentarer.