3 gode grønne supper

Igen i år har jeg store planer for min køkkenhave. Faktisk større end nogensinde, for vi har gravet et stort stykke af græsplænen op, sådan at vi kan dyrke endnu flere grøntsager.

Det er stadig alt for koldt til at gøre ret meget i haven, men når jeg spiser morgenmad, sidder jeg og læser bag på frøposerne og drømmer om bugnende grøntsagsrækker. Med min betydelige haveerfaring ved jeg, at sådan cirka halvdelen af det, jeg forestiller mig, aldrig kommer til at ske, fordi jeg glemmer at vande eller høste eller noget andet essentielt – pyt med det!

Jeg sår alligevel, gør jeg.

I år skal jeg for første gang prøve at dyrke græskar. Og det fik mig til at tænke på suppen med butternut squash – som jo også er en slags græskar – og på hvordan suppe er en af de bedste måder at få masser af grøntsager på bordet her i huset.

Så her kommer tre velsmagende, vegetariske supper til at sætte på madplanen i den kommende tid.

Suppen med linser og butternut squash vil jeg snart prøve at lave igen – og det skal være før, græskarrene i haven er modne til høst. Du finder opskriften til den her.

Suppe med linser og butternut squash

Jeg glæder mig til at lave suppen med hjemmedyrkede græskar. Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Den røde peberfrugtsuppe herunder serverer vi som regel med rugpasta-skruer i, og den bliver altid spist helt op. Den smager simpelthen supergodt. (Og jeg skal også dyrke peberfrugter i orangeriet i år.) Opskrift her.

Suppe med flødedryp

Suppe med røde peberfrugter og paprika. Foto: Solvej D. Rasmussen.

 

Og så er der den asiatisk inspirerede suppe med kokosmælk, chili og æbler. Hvoraf jeg kun skal dyrke de to sidstnævnte :)

Du har opskriften til den her.

Vegetarisk thaisuppe

Thaisuppe med grøntsager og æbler. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenhaven, Suppe. Bogmærk permalinket.