Rabarberkage med kartoffelmazarin

Rabarberkage

Rabarbersæson. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Rabarber og kartofler, så mangler vi bare jordbær, og så er det forsommer for fulde, småblomstrede gardiner.

I år har jeg både rabarber og kartofler i haven. Kartoflerne har indtil videre sendt små buketter af nydelige, grønne blade op gennem jorden. Så langt, så godt, men de er ikke klar til at indgå i en kage endnu.

Det er rabarberne til gengæld. Rabarberplanten har lavet sin egen personlige vulkan af kæmpestore grønne blade, og inde under dem stråler de rødeste, mest pivsure, mest velduftende stængler. Jeg har lavet de her råsyltede rabarber og den her rabarberkompot, og der bliver ved at være nye stængler at høste.

I dag blev det så til en mazarinkage med rabarber. Jeg har længe gerne villet prøve kartoffelmazarin. Her har vi den så – en kage, der på én gang er luftig og svampet, og som de syrlige rabarber pifter op på den helt rigtige måde.

Vaniljeyoghurt smagte godt til.

Kagen er hvedefri og glutenfri.

Mazarinkage med kartofler

Min første kartoffelmazarinkage. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Kartoffelmazarinkage med rabarber

Kartoffelmazarinkage med rabarber. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Du skal bruge:
3-4 stilke rabarber
400 g kartofler
4 æg, skilt i blommer og hvider
350 g sukker
100 g mandler
1 spsk majsmel
Sukker til drys
Vaniljeyoghurt til servering

Fremgangsmåde:

Skræl og kog kartoflerne og lad dem køle af.

Skyl rabarberne grundigt og skær dem i tynde skiver.

Kog mandlerne, smut skallerne af og lav dem til mandelmel ved at hakke dem meget fint eller blende dem.

Mos kartoflerne – jeg trykkede dem gennem en sigte for at være sikker på, at der ikke kom klumper, men du kan også bruge en gaffel.

Rør æggeblommerne godt sammen med sukkeret og put derefter de moste kartofler og mandelmelet i.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i kartoffelmassen. Rør til sidst majsmel i.

Hæld dejen i en smurt form (jeg brugte en springform på ca. 22 cm i diameter). Fordel rabarberstykkerne over kagen, drys sukker på og bag kagen i cirka 35 minutter ved 200 grader varmluft. Stik en kødnål ned midt i kagen for at tjekke, om den er bagt – hvis der hænger dej på kødnålen, skal den have 5 minutter mere, hvorefter du kan tjekke igen.

Lad kagen køle helt af og server den med vaniljeyoghurt til.

Rabarberkage

Rabarberkage. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Kager uden hvede, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Rabarberkage med kartoffelmazarin

  1. Maria Hoffbeck skriver:

    Så fint at bruge kartofler og rabarber sammen, vil jeg prøve at gøre kunsten efter :-)
    Hilsner!

  2. Den ser godt nok lækker ud – den skal da vist prøves en solskinslørdag i juni til noget frokost på altanen :)

    • Solvej skriver:

      Jeg tror, den er rigtig god til altan. Håber, den bliver vellykket – ellers ved du, hvor du skal klage… :/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code