Pico de gallo

Pico de gallo

En dejligt ukompliceret salsa. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pico de gallo er mexicansk tilbehør til sommeraftener. Selvom du syntes, din pandekage med oksekødsfyld så meget lækker ud som den var, ja, så hører du først guitarerne spille og æslerne skryde, når du garnerer den med pico de gallo.

I får opskriften, fordi det er en tilsyneladende beskeden blanding af nærmest kun løg og tomater – som bare alligevel opliver og forfrisker en mexicansk kødret ud over hvad man skulle forvente. Det er måske chilien, måske limesaften? Hvad det end er, så smager det dejligt en aften på terrassen.

Pico de gallo

Du skal bruge:
4 tomater
1 stort rødløg
1 frisk, stærk chili (vælg styrke efter smag – jeg valgte et par stykker i flotte farver)
½ tsk friskkværnet salt
Saften af 1 lime
Evt. frisk, hakket koriander (som jeg har udeladt, fordi mine smagsløg ikke har forståelse for koriander)

Fremgangsmåde:
Skyl tomaterne og skær dem ud i små stykker.

Hak rødløget fint.

Skyl chilien og hak den i mindre stykker.

Bland alle ingredienserne i en skål og lad det gerne trække i køleskabet i en time eller mere.

Hvis der samler sig meget væske i bunden af skålen, så hæld det fra, inden du sætter skålen på bordet.

Pico de gallo er godt tilbehør, men kan også bruges i tacoen eller pandekagen som fyld sammen med guacamole, jalapenos og den slags lækre ting.

Pico de gallo

Løg, tomater, chili og lime. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Salat. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code