Pavlova med ribs og mascarponecreme

Pavlova med bær og creme

Mini-pavlovaer. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Igen i år har jeg deltaget i et kapløb – mig mod solsorterne – hen til ribsbusken.

Vi vandt begge to. De spiste ribs til morgenmad, til aftensmad og til alle måltider ind i mellem. Jeg bagte de her mazarinkager (sammen med min bageglade, 16-årige niece – tak for hjælpen, Katrina!), og så fandt jeg også hvedefri marengsbunde i supermarkedet og lavede pavlova.

Ribs

De ribs, som fuglene ikke fik. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Pavlova er nemt. Det er marengs, creme og bær. Jeg havde ribs og kun ribs – du bruger bare de smukke bær, du kan få fat i og godt kan lide. Når det gælder cremen, så brugte jeg mascarpone blandet med fløde, men flødeskum kan også sagtens bruges, hvis det lige er det, der kan lade sig gøre i dag, hos dig.

Røde ribs til mini-pavlovaerne

Det tager lidt tålmodighed at ribbe ribs, men det er dejligt at se bunken vokse i sigten. Foto: Solvej D. Rasmussen.

De fine, runde portionsbunde er købt i supermarkedet og skulle ifølge ingredienslisten hverken indeholde hvede eller gluten. Hvis du køber marengsbunde til din pavlova, så lov mig, at du tjekker ingredienslisten grundigt. Du kan også bage bundene selv, og så er du sikker på, at de ikke indeholder noget, du ikke kan tåle (brug f.eks. marengsen fra denne opskrift, bare uden nødder).

Mini-pavlova med ribs og mascarponecreme

Du skal bruge:
Små marengsbunde
250 g mascarpone
1 dl fløde (eller til du kan lide konsistensen)
Masser af farvestrålende bær

Fremgangsmåde:
Rør fløden og mascarponecremen sammen, indtil cremen har en god, lækker konsistens.

Mascarponecreme til pavlova

Fløde og mascarpone røres sammen. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Læg creme oven på bundene og pynt med en overdådighed af bær. Så har du en fantastisk, sommerlig blanding af sødt og syrligt med en kølig, fed creme til ligesom at få det hele til at hænge sammen :)

Mini-pavlova

Sød marengs, syrlige bær og fed mascarponecreme. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Kager uden hvede, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code