
Mini-pavlovaer. Foto: Solvej D. Rasmussen.
Igen i år har jeg deltaget i et kapløb – mig mod solsorterne – hen til ribsbusken.
Vi vandt begge to. De spiste ribs til morgenmad, til aftensmad og til alle måltider ind i mellem. Jeg bagte de her mazarinkager (sammen med min bageglade, 16-årige niece – tak for hjælpen, Katrina!), og så fandt jeg også hvedefri marengsbunde i supermarkedet og lavede pavlova.

De ribs, som fuglene ikke fik. Foto: Solvej D. Rasmussen.
Pavlova er nemt. Det er marengs, creme og bær. Jeg havde ribs og kun ribs – du bruger bare de smukke bær, du kan få fat i og godt kan lide. Når det gælder cremen, så brugte jeg mascarpone blandet med fløde, men flødeskum kan også sagtens bruges, hvis det lige er det, der kan lade sig gøre i dag, hos dig.

Det tager lidt tålmodighed at ribbe ribs, men det er dejligt at se bunken vokse i sigten. Foto: Solvej D. Rasmussen.
De fine, runde portionsbunde er købt i supermarkedet og skulle ifølge ingredienslisten hverken indeholde hvede eller gluten. Hvis du køber marengsbunde til din pavlova, så lov mig, at du tjekker ingredienslisten grundigt. Du kan også bage bundene selv, og så er du sikker på, at de ikke indeholder noget, du ikke kan tåle (brug f.eks. marengsen fra denne opskrift, bare uden nødder).
Mini-pavlova med ribs og mascarponecreme
Du skal bruge:
Små marengsbunde
250 g mascarpone
1 dl fløde (eller til du kan lide konsistensen)
Masser af farvestrålende bær
Fremgangsmåde:
Rør fløden og mascarponecremen sammen, indtil cremen har en god, lækker konsistens.

Fløde og mascarpone røres sammen. Foto: Solvej D. Rasmussen.
Læg creme oven på bundene og pynt med en overdådighed af bær. Så har du en fantastisk, sommerlig blanding af sødt og syrligt med en kølig, fed creme til ligesom at få det hele til at hænge sammen :)

Sød marengs, syrlige bær og fed mascarponecreme. Foto: Solvej D. Rasmussen.