Squashetti med tomatsovs

Squashetti. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Squashetti. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Vi har simpelthen så mange squash ude i haven. Der er mange, til gengæld er de store. Jeg høstede en, der var så stor, at da jeg stod op næste dag og så den på køkkenbordet, var min første indskydelse at sige godmorgen til den.

Så derfor er jeg meget interesseret i gode squash-opskrifter, og jeg kan garantere, at links til og beskrivelser af mad med squash i kommentarerne vil blive læst med stor interesse.

Hvis du nogensinde har dyrket squash, ved du, hvordan det er. Og hvis du savner succes i køkkenhaven, så squash.

Den ene af vores to squash-planter. Kun to planter, men masser af squash. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Den ene af vores to squash-planter. Kun to planter, men masser af squash. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Her har jeg lavet squashetti, som er squash-strimler brugt som spaghetti. Tomatsovsen er inspireret af en opskrift i det britiske magasin delicious. Den var med pinjekerner og basilikum – heller ikke dårlige forslag, men der var ingen basilikum i supermarkedet, og en pose pinjekerner kostede lige under en milliard kroner, så dem lod jeg ligge.

Squashetti med tomatsovs

Du skal bruge (til en person):

1 squash på cirka 500 gram

500 g cherrytomater
½ deciliter vand
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk salt
bredbladet persille
parmesan

Fremgangsmåde:
Smag på squashen. Jep, det er nødvendigt, især hvis du selv har dyrket den, for nogle gange er squash giftig, og så smager den bittert.

Hvis din squash er ok, så skær den i tynde strimler. Du kan også bruge en spiralizer eller en kartoffelskræller (for fettucine). Jeg skar bare min squash i tynde strimler med en kniv.

Put strimlerne i en sigte, drys cirka 1 teskefuld salt over og lad det stå og trække.

Skyl tomaterne og dup dem tørre i et rent viskestykke. Sæt en pande på komfuret på høj varme. Når panden er meget varm, putter du de hele cherrytomater på og lader dem svide sig brunsorte på den ene side. Ryst panden og lad dem svide på den anden side. Bliv ved med det, stadig ved høj varme, indtil du synes, at dine tomater ikke skal være mere svedne. Jeg var faktisk nervøs for, at de skulle eksplodere! Der kom da også et par sprækker. Svidningen skal give en lidt røget smag til tomatsovsen.

Tomaterne svides på panden. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Tomaterne svides på panden. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Skru ned for varmen og hæld vandet på panden. Lad det boble lidt og mas så forsigtigt tomaterne med en gaffel.

Tilsæt olivenolie, hvidløg og lidt salt, og lad det koge sammen med tomaterne til sovsen er mere jævn.

Hak persillen og tilsæt den til sovsen – lad nogle blade være tilbage til at pynte med senere.

Skyl saltet af squash-strimlerne og pres evt. væske ud af dem. Hvis de smager meget salt, kan du skylle dem i koldt vand.

Bland squash-strimler og tomatsovs sammen og pynt med høvlet parmesan og hakket persille.
squashetti_tomatsovs_test

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenhaven, Salat. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Squashetti med tomatsovs

Der er lukket for kommentarer.