Meyers chokoladekage uden mel

Meyers første yndlings-chokoladekage

Chokoladekage med et stænk af jul. Foto: Solvej D. Rasmussen.

En kage med et strejf af begyndende julestemning. Var hvad jeg havde brug for til mine gæster her sidst i november, syntes jeg. Det blev en chokoladekage med kanel – bare en teskefuld og dermed lige nok til at minde om, at det snart er december.

Opskriften har jeg fra Claus Meyers bog ‘Chokolade’, hvor han beskriver den som sin ‘første yndlings-chokoladekage’. Den er også en af mine yndlings.

Jeg serverede den med flødeskum smagt til med vaniljesukker.

Og så er der vel bare tilbage at sige, at denne chokoladekage er både hvede- og glutenfri.

Chokoladekage uden hvedemel

Meyers chokoladekage uden mel

Chokoladekage uden mel fra Meyer

Du skal bruge:
375 g mørk chokolade (Meyer siger mindst 66% – jeg bagte denne med 55%)
75 g smør
5 spsk piskefløde

4 æggehvider
1 knsp salt

4 æggeblommer
200 g lyst rørsukker

5 spsk mandelmel
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver

Evt. noget at servere kagen med – vaniljeis, hindbærflødeskum eller lignende

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør en springform på 24 cm i diameter med lidt smør. Jeg plejer desuden at klippe et stykke rundt bagepapir ud til bunden. Det lyder muligvis besværligt, men det vil du ikke synes, når du nemt får din kage til at slippe bunden.

Hak 300 g af chokoladen og put den i en gryde sammen med smør og piskefløde. Lad det smelte sammen ved svag varme – rør i det af og til.

Pisk æggehviderne stive med salt.

Pisk æggeblommer og rørsukker godt sammen. Det bliver en cremet, tyk blanding.

Hak de sidste 75 gram af chokoladen og bland den med mandelmel, kanel og bagepulver i en skål. Sørg for at røre de små, hvide klumper af bagepulver ud.

Rør chokoladeblandingen i æggesnapsen. Tilsæt mandelmels-blandingen og vend til sidst de stive æggehvider i, indtil dejen er jævn.

Hæld dejen i springformen og bag kagen i cirka 45 minutter. Den skal hellere have lidt for lidt end lidt for meget.

Chokoladekagen kan fint spises alene, men en dut flødeskum med hindbær eller vaniljesukker giver lidt afveksling til den mørke, klæge chokoladesmag.

Chokoladekage uden mel

Flødeskum giver afveksling til chokoladesmagen, men du kan også sagtens servere den uden noget. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code