Opskrift: Nudelsalat med kyllingedeller
Få opskriften fra DRs madprogram Danmarks Nye Livret.
Foto:
DR
·
1. Oktober 2025
Familien Koch har udviklet denne opskrift, som du også kan prøve derhjemme.
Opskrift
Til 4 personer
Kyllingedeller
- 350 gram hakket kyllingekød
- 1 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 1 æg
- ½ dl hvedemel
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. salt
- En dusk persille
- En lille håndfuld basilikum
- Olivenolie og/eller smør til stegning
Sauce
- 10 spsk. sursød sauce
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. olivenolie
- Saft fra en hel citron
Topping
- Saltede cashewnødder
- Frisk koriander
Nudelsalat
- 200 g risnudler (tørvægt)
- 150 g bønnespirer
- 20 g forårsløg
- 60 g sukkerærter
- 170 g spidskål
- 110 g gulerødder
- 1 rød peber
- Evt. frisk rød chili
Sådan gør du
Kyllingedeller
- Kør hvidløg, rødløg, basilikum og persille i en minihakker eller foodprocessor.
- Tilsæt det hakkede kyllingekød sammen med æg, hvedemel, salt og peber og rør farsen godt sammen. TIP: Lad farsen hvile i køleskabet i 30 min. mens du tilbereder risnudler og grønt.
- Form store frikadeller og steg dem på en pande i smør og olie.
Sauce
- Kom alle ingredienser til saucen i en skål og bland godt sammen.
Nudelsalat
- Kog risnudlerne efter anvisning på pakken.
- Skyl med koldt vand efter kogning.
- Skræl gulerødder. Skyl sukkerærter og bønnespirer. Pil evt. de yderste blade af spidskålen. Skær gulerødder, spidskål og sukkerærter fint, evt. i strimler. Forårsløg snittes også fint.
- Kom nudler, grøntsager og saucen i en stor skål og vend det hele sammen.
Anretning
Skær frikadellerne ud i skiver. Kom nudelsalat i en tallerken og læg frikadelleskiver ovenpå og pynt med saltede cashewnødder og krydderurter. Evt. frisk, fintsnittet chili.
Opskriften er udviklet af familien Koch
Støttet af