Chokoladecookies uden hvede

20111023-170357.jpg

Laurits på 11 har bagt chokoladecookies i dag og gik meget op i, at de skulle være uden hvedemel, så jeg kunne smage. Opskriften er fra Politikens Børnenes koge-bagebog. Vi erstattede blot hvedemelet med rismel. Det fungerede fint – det gør det som regel, når der ikke skal så meget mel i og når det ikke er gærbrød. Se for eksempel opskriften på brownies uden hvedemel.

For at bage cookies skal du gøre sådan her: 100 g brun farin, 100 g sukker og 125 g smør blandes rigtigt godt. Kornene fra en vaniljestang blandes i og et æg røres i. 1 tsk bagepulver, 150 g rismel og 1/2 tsk salt blandes og røres i. Til sidst røres 60 g hakkede hasselnødder og 175 g hakket mørk chokolade i. Trilles til kugler, som flyder ud, når du bager dem i cirka ti minutter ved 175 grader.

Tak for cookies, Laurits!

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Chokoladecookies uden hvede

Der er lukket for kommentarer.