Pandekager uden hvede

Foto: Solvej D. Rasmussen

Man kan nemt lave pandekager uden hvedemel. De bliver ligeså gode med denne opskrift, som når man bager dem med den traditionelle opskrift man lærte i hjemkundskabs-timerne dengang i skolekøkkenet for ubegribeligt mange år siden…

Nå, det er min skønne, dejlige mand Viggo, som har eksperimenteret sig frem til den her opskrift. Du får lækre, brune pandekager ud af det (farven kan godt være lidt bleg med andre kornsorter, f.eks. boghvedemel). Brug dem til dessert eller til pandekager med vegetar-fyld eller hvad du nu har lyst til. Jeg har faktisk lavet en opskrift på, hvordan man opfinder sit eget pandekagefyld.

Du skal bruge:
200 g fuldkornsrismel
100 g fuldkornsrugmel
1 tskf sukker (eller efter smag)
5 dl mælk
4 æg
3 spskf olie

Fremgangsmåde:
Hvis det skal være helt rigtigt, skal man først blande de tørre ingredienser for sig og de våde ingredienser i en anden skål. Det giver unødigt meget opvask, så jeg blander bare det hele sammen på én gang. Brug lidt olie til at bage dem. Den første pandekage, man bager, er altid drilsk. Lad den bage længe, før du vender den.

Du kan læse om, hvorfor jeg ikke spiser hvede, på den her side. Husk at mad uden hvede ikke er det samme som mad uden gluten.

Du kan bage majspandekager uden hvedemel her og kokospandekager her.

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede, Mad uden hvede og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Pandekager uden hvede

 1. Ejnar skriver:

  det ser meget lækker ud. men jeg synes nu at du lægge en chokolade lagkage på. jeg kan ikke selv huske opskriften.

  • solvej.d.r. skriver:

   Tak for din fine kommentar, Ejnar. Jeg skal nok bage chokoladelagkage til dig på et tidspunkt, men næste gang jeg bager, bliver det småkager med jordnøddesmør.
   Kærlig hilsen mor

 2. Randi skriver:

  Dér må jeg bakke op om Ejnar. Jeg kan heller ikke huske opskriften på den lækre chokoladelagkage…

  Bagte pandekagerne forleden aften; så blev det godt nok med majsmel i stedet for rismel, men det giver også et fint, lettere rustikt, resultat – de blev dog ikke mørkebrune som dine, men gule :-)

  • solvej.d.r. skriver:

   Jeg vil også bage majspandekager. Det lyder mexicansk, og jeg tror, det er meningen, de skal være gule.
   Og jeg synes, presset på mig stiger mht. chokoladelagkage…

 3. Betina Andersen skriver:

  Hej Solvej.

  Hvor mange pandekager kommer der ud af denne opskrift?

  • Solvej skriver:

   Hej Betina!
   Det kommer an på, hvor tykke man laver dem og hvor stor panden er, men jeg vil mene omkring 15 pandekager. Til vores pandekageglade familie på fire laver vi som regel dobbelt portion og har et par stykker til morgenmaden eller madpakken næste dag.
   Mange hilsner
   Solvej

 4. anne lise mortensen skriver:

  hvor dejligt, at jeg fandt denne side, det er lige mig

  • Solvej skriver:

   Tusind tak, Anne Lise, det glæder mig rigtig meget at høre, at du kan bruge opskrifterne.

   Mange hilsner
   Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code