Pandekager uden hvede

Foto: Solvej D. Rasmussen

Man kan nemt lave pandekager uden hvedemel. De bliver ligeså gode med denne opskrift, som når man bager dem med den traditionelle opskrift man lærte i hjemkundskabs-timerne dengang i skolekøkkenet for ubegribeligt mange år siden…

Nå, det er min skønne, dejlige mand Viggo, som har eksperimenteret sig frem til den her opskrift. Du får lækre, brune pandekager ud af det (farven kan godt være lidt bleg med andre kornsorter, f.eks. boghvedemel). Brug dem til dessert eller til pandekager med vegetar-fyld eller hvad du nu har lyst til. Jeg har faktisk lavet en opskrift på, hvordan man opfinder sit eget pandekagefyld.

Du skal bruge:
200 g fuldkornsrismel
100 g fuldkornsrugmel
1 tskf sukker (eller efter smag)
5 dl mælk
4 æg
3 spskf olie

Fremgangsmåde:
Hvis det skal være helt rigtigt, skal man først blande de tørre ingredienser for sig og de våde ingredienser i en anden skål. Det giver unødigt meget opvask, så jeg blander bare det hele sammen på én gang. Brug lidt olie til at bage dem. Den første pandekage, man bager, er altid drilsk. Lad den bage længe, før du vender den.

Du kan læse om, hvorfor jeg ikke spiser hvede, på den her side. Husk at mad uden hvede ikke er det samme som mad uden gluten.

Du kan bage majspandekager uden hvedemel her og kokospandekager her.

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede, Mad uden hvede og tagget . Bogmærk permalinket.

10 Responses to Pandekager uden hvede

Der er lukket for kommentarer.