Lagkage uden hvede

Mini-lagkager med tyttebærcreme

Her har jeg lavet mini-lagkager uden hvedemel, men dejen er den samme. Foto: Solvej D. Rasmussen

I dag er der nogen, der har fødselsdag (mig), og det skal naturligvis fejres med en opskrift på lagkagebunde uden hvede. Min mor har brugt den det sidste halve århundrede uden nogensinde at skænke det en tanke, at den er uden hvede. Den er helt og aldeles baseret på kartoffelmel.

Se en chokoladelagkage uden hvedemel her og se også de nuttede mini-lagkager, hvis du lige hopper herhen.

Du skal bruge:
6 æg
250 g sukker
125 g kartoffelmel

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200 grader.
Pisk æg og sukker over kogende vandbad, til dryppet kan stå. Det vil sige: Find en gryde, der er lidt mindre end din røre-skål. Hæld cirka to centimeter vand i og hold vandet i kog på komfuret. Stil røre-skålen oveni og pisk æg og sukker sammen over den varme damp. At dryppet kan stå betyder, at når du standser piskeren og trækker piskeriset op, så følger massen med og bliver stående lidt, inden den langsomt synker ned igen.
Når massen er svalet lidt af, vender du kartoffelmelet i. Dejen hældes i lagkageforme (de skal ikke fyldes helt op, for dejen hæver meget) og bages i 6-10 minutter. Slås ud på bagepapir med sukker strøet på.
Fyld lagkagen med mokkacreme, vaniljecreme, syltetøj, flødeskum eller frugt, og pynt med glasur, sukkerkugler, halve vindruer, chokoladekringler, marcipan, flag, lys og fødselarens navn. Du kan for eksempel lægge den sammen med denne hurtige kagecreme med bær, eller du kan bruge den hurtige kagecreme uden bær.

Opskriften giver cirka 4 bunde, når man bruger lagkageforme på 24 cm i diameter. Dejen hæver meget, så jeg fylder ikke bundene mere end cirka halvt op.

Du kan læse mere om, hvorfor jeg ikke spiser hvede, på denne side. Og du kan finde flere opskrifter på kager uden hvede på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede og tagget , , . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Lagkage uden hvede

Der er lukket for kommentarer.