Salat med frugt og løg

Foto: Solvej D. Rasmussen

I sin reneste form er det her en salat med tre ingredienser – salat, frugt og løg – men af forskellige årsager er der faktisk fire ingredienser… Det er fordi, tomater smager så godt og ligesom bløder det hele lidt op. Der er så nogen (I ved selv, hvem I er), som mener, at salat ikke tæller med som en ingrediens i salat, så derfor er der alligevel kun tre ingredienser.

Tit blander man alt for meget forskelligt sammen i improviseret salat. Den her salat har karakter, fordi der kun er tre (fire) velvalgte ingredienser. Vælg ingredienserne, så salaten først og fremmest bliver smuk.

Du skal bruge:
Salat
Frugt
Løg
(Tomater)

Fremgangsmåde:
‘Salat’ dækker over en hvilkensomhelst slags salat-agtige blade. Iceberg synes jeg bliver lidt lyst og kedeligt, men rucola, feldsalat, spinat eller andre mørkegrønne blade ser flotte ud. Krølsalat har også meget smukke blade.
‘Frugt’ kan være alle slags frugter. Rigtig gode og velkendte salat-frugter er mango, vindruer og æbler, men der er mange andre, som du kan vælge. Dem, som har tendens til at blive brune, skal skæres ud i sidste øjeblik.
‘Løg’ er med for at give det skarpe indspark. Der er mange løg at vælge mellem (rødløg, salatløg, pibeløg osv.) Der skal ikke være for meget løg. Rå løg i rå mængder – nej.
Jeg har taget ‘tomater’ med, fordi salaten er en smule minimalistisk uden. Man kan vælge orange, gule, lange eller kæmpestore tomater afhængigt af, hvad der ser bedst ud sammen med de andre ingredienser.

Billedet:
Jeg har lavet salaten med spinat, blommer, forårsløg og San Marzano-tomater (som dybest set bare er lange cherrytomater).

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Salat. Bogmærk permalinket.