Vandbakkelser med fyld – alt muligt fyld

Foto: Solvej D. Rasmussen

Her kommer det bedste råd, du vil få i denne uge: Bag vandbakkelser. Fordelene er talløse. Vandbakkelser giver gode armmuskler, fordi man skal røre som en sindssyg i gryden. Vandbakkelser er sukkerfrie, i hvert fald indtil man smører glasur på dem. Vandbakkelser har underlige navne som eclairs, walesstang og profiterolles. Vandbakkelser kan bruges til brunch, frokost, forret, dessert og til kaffen. De er på én gang luftige og mættende. De smager godt.

Vandbakkelser er også taknemmelige at opfinde retter med. Man kan putte forskellige ingredienser i dejen, og man kan variere fyldet og pynten i det uendelige. Du har opskriften her. Resten er op til dine smagsløg.

På billedet foroven har jeg lavet en meget traditionel udgave: Små toppe med flødeskum indeni og glasur ovenpå. De smagte rigtig godt, men de ville faktisk have været endnu lækrere med kagecremen med bær. Til den søde ret kan man også bruge is, frugt eller chokoladeovertræk. Næste gang vil jeg blande cognac eller rom i cremen. Du kan lave en nem og lækker kagecreme med hvad du nu lige har ved hånden. Hvis du gerne vil lave en rigtig fin kage med en mere regelmæssig facon, kan du bruge en sprøjtepose til at sætte dejen på bagepapiret.

Se en opskrift på grove vandbakkelser med vegetarfyld her. Og her er der lige en opskrift, hvor jeg har brugt bageringe til at lave en ‘sesamcrust’ på vandbakkelserne. Nårhja, og så har jeg også lavet dem som sandwich med rejer, laks og spinat.

Jeg har engang til nytårsaften lavet en forret af en vandbakkelse med et blad hjertesalat, et stykke røget laks og en creme af flødeost naturel og stenbiderrogn. Børnene fik en anden variation, nemlig den på billedet nedenunder. Her har jeg blandet skinke og revet emmenthaler i dejen. Selve vandbakkelsen er på størrelse med en lille sandwichbolle. Agurkerne er en dejlig frisk og grøn og sprød kontrast til den fede vandbakkelse. Den her ville jeg også gerne tage med i picnickurven eller stille på bordet til brunch.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Man kan også bruge røget laks, rejer, hønsesalat og meget andet. Og husk også at lave stænger. Der er så mange ting, man kan, når bare der er vand (-bakkelse).

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Vandbakkelser med fyld – alt muligt fyld

Der er lukket for kommentarer.