Havregrynskage uden hvede (brunchbidder med blåbær)

Havregrynskage med nougat

Havregrynskager med nougat og blåbær. Foto: Solvej D. Rasmussen

Havregryn og blåbær siger morgen, synes jeg. Det gør kagen perfekt som en lille, sprød, sød bid til brunch. Hvis jeg havde haft små hjerteformede silikoneforme, ville jeg have bagt kagerne i dem.

Jeg har fået opskriften på kagen af min søster (og tak for det :), fordi den kan bages uden hvedemel. Jeg har tilføjet blåbærrene som et friskt frugt-indspark til alt det knasende søde. Det fungerer helt perfekt.

Havregrynskager med nougat

Du skal bruge:
100 gram smør
4½ dl havregryn
1 spsk kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
1 dl sukker
2 tsk vanillesukker
2 spsk lys sirup

Pynt:
Blød nougat
Friske blåbær

Fremgangsmåde:
Smelt smørret og bland det sammen med de andre ingredienser. Hæld blandingen i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 200 grader i cirka 10-12 minutter (varmluftsovn). Den må ikke blive mørk, for så smager den brændt. Når kagen er bagt, fordeles den bløde nougat ovenpå i skiver eller klatter og smøres jævnt ud, efterhånden som den smelter. Skær straks kagen ud i firkanter. Lad den køle helt af og pynt med blåbær.

Se flere opskrifter på kager uden hvede her. Og læs mere om, hvorfor jeg ikke spiser hvede, på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Havregrynskage uden hvede (brunchbidder med blåbær)

 1. Maria Louise Bøg Hansen skriver:

  Mmmmm det lyder som nogle dejlige kager. Jeg elsker havergryn og nougat. Men har dog kun smagt det hver for sig indtil videre:-) Jeg skal helt bestem prøve disse kager, når der igen skal bages søde sager.
  Vi har netop bagt marengs med frisk kokos. De blev super lækre og drengene her i huset syntes bestemt vi burde have lavet flere. Opskriften tja…. den fandt vi selv på. Vi havde jo den her friske kokosnød, som vi ikke rigtig kunne finde på noget at bruge til. Ihvertfald ikke noget som drengene syntes den skulle bruges til :-) Så mine foreslag om sund mad med karry og kokos blev skudt i sænk til fordel for kokoskager. Vi brugte ca. 3 æggehvider, 200 g sukker og en frisk kokosnød groft revet. Sukker og æggehvider blev pisket indtil skålen til stor undren for den yngste godt kunne vendes på hovedet uden at indholdet faldt ud. ( og ja det blev prøvet af flere gang ;-) Den groft revne kokosnød blev vendt i og kagerne sat med ske. Vi bagte dem ved 180 grader i 30 lange minutter. Måske vi skulle have skruet op for varmen…..

  • solvej.d.r. skriver:

   Hvor dejligt! Det lyder som en superhyggelig mad-oplevelse med drengene. Tak for historien.
   Jeg skal også bage marengs her til bloggen, både fordi de er nemme at opfinde med og fordi der ikke er hvedemel i. På et eller andet tidspunkt når jeg til det…

 2. Jette Dideriksen skriver:

  Hej Solvej
  Jeg har lige fået konstateret hvede allergi. Øj, det var en kamel at sluge, for jeg er ligeså glad for rugbrød som dig :-)
  Hip hurra, at jeg har fundet din side, med så mange lækre opskrifter. Nu skal jeg igang med at bage rugbrød uden hvede. Du har fået en ny fan!!!
  De bedste hilsner
  Jette :-)

  • Solvej skriver:

   Hej Jette,
   Det er skønt at kunne gøre andre mennesker glade!
   Ærgerligt for dig med hvedeallergi – jeg håber, at opskrifterne her kan være til hjælp og inspiration. Jeg synes selv, at det er ganske nemt at leve uden at spise hvede.
   Mange hvedefri hilsner
   Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code