Vintermarinade til alt

Foto: Solvej D. Rasmussen

Chili til at få varmen gør denne marinade til en vintermarinade. Du kan bruge den til al slags kød og fisk. Du opfinder den selv, afhængigt af hvad du tror vil smage godt sammen eller hvad du har i frugtkurven eller køleskabet. For eksempel hører and og appelsiner ligesom sammen, måske skulle man prøve det næste gang?

Du skal bruge:
Saft fra en citrusfrugt
Olie
Chili
Salt

Fremgangsmåde:
Citroner, appelsiner og limefrugter er brugt til masser af marinader gennem tiderne, men prøv også clementiner eller grape og se, hvad der sker.
Når det gælder chilien, så foretrækker jeg krummelurerne fra friske chilier. Vil du have en hot marinade, kan du bruge chilipulver eller -flager, eller eventuelt de superstærke habanero-chilier.
Pres citrusfrugten og bland den sammen med olie, chili og salt. Læg kød eller fisk i marinaden og sæt det overdækket i køleskabet. Fisk behøver ikke at marinere ret længe, måske 20 m inutter. Kød, derimod, har godt af at ligge længe i marinaden. Hele stege skal gerne ligge et døgn eller mere, udskåret kød et par timer.

Jeg har lavet marinaden med rapsolie, limesaft og røde chilier til laksefileter. Det gav en dejlig frisk og ret gennemtrængende lime-smag til fisken. Det er den marinade, som ses på det øverste billede.

Her kan du se, hvordan marinaden ser ud med clementin-saft, grønne chilier, rapsolie og lidt sesamolie (i den her lå der svinekoteletter i cirka seks timer).

Foto: Solvej D. Rasmussen

Det orange og grønne var flot sammen, men smagsmæssigt var det ikke noget særligt, da koteletterne var blevet stegt. Sesamolien var for dominerende og clementin- og chili-smagen for svag. Men det der er pointen er: Det var sjovt at prøve.

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Vintermarinade til alt

Der er lukket for kommentarer.