Roulade uden hvedemel (med tyttebær og flødeost)

Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne roulade er bagt uden hvedemel. Jeg har fyldt den med tyttebær-syltetøj og creme af flødeost og flormelis. Efter et par timer i fryseren var den klar til at blive skåret i fine rød-hvid-marmorerede skiver.

Du skal bruge:
3 æg
125 g sukker
100 g kartoffelmel
½ tsk salt

Fyld:
200 g flødeost naturel
200 g flormelis
saft af 1 citron
tyttebær-syltetøj

Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker over kogende vandbad, til dryppet kan stå. Det vil sige: Hæld et par centimeter vand i en gryde og bring det i kog. Gryden skal være en lille smule mindre end den skål, du har tænkt dig at røre i. Stil skålen oven i gryden, mens du rører æg og sukker sammen med en el-håndmixer. Meningen er, at dampen varmer sukker-massen op. Det bliver efterhånden helt lyst og kæmpestort og stift nok, til at ‘dryppet kan stå’.

Tag skålen væk fra gryden og rør kartoffelmel og salt i. Hæld dejen i en lille bradepande (cirka 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag rouladen ved 200 grader i almindelig ovn (ikke varmluft) i cirka 10 minutter. Løft den op i bagepapiret og vend den rundt på en bagerist, hvor du har lagt et stykke bagepapir med sukker strøet på. Læg et viskestykke over og lad den køle af.

Rør flødeost, flormelis og citronsaft sammen i en skål. Smør halvdelen af cremen på kagen i et ujævnt lag. Læg et lag tyttebærsyltetøj på og derefter resten af cremen, som nu smøres ud til en jævn overflade.

Brug bagepapiret til at løfte og rulle rouladen med. Læg den i fryseren og tag den op kort tid, før du skal bruge den.

Du kan bruge alle dine yndlings-kagecremer til roulade (her er en med bær og en uden bær). Cremen, som jeg har brugt her, med flødeost og tyttebær er frisk og syrlig og gør, at rouladen ikke bliver vammel-oversød. Jeg ville have noget rødt og frugt-agtigt med, derfor tyttebærrene. Tyttebær er det mest vinterlige bær, jeg kan komme i tanke om, fordi det bliver modent i oktober.

Husk at mad uden hvede ikke er det samme som mad uden gluten. Og læs mere om, hvorfor jeg undgår hvede på denne side.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.