Nem aftensmad med laks, mandler og hvidløg

Fisk til aftensmad med laks, mandler og hvidløg. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne ret er en af dem, som først blev til ved improvisation, og som var så lækker, at den er blevet lavet flere gange siden. Den består af laks stegt på hakkede mandler blandet med hvidløg.

Du skal bruge:
4 laksefileter
150 g mandler
så mange fed hvidløg, som du kan lide
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:
Giv mandlerne et kort opkog i en gryde og smut skindet af. Skyl laksefileterne og læg dem på en tallerken med lidt fint salt strøet på. Hvis du bruger groft salt, risikerer du at knase det mellem fortænderne senere, og det er ikke rart.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Hvidløg og laks klæder hinanden i smag. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hak mandlerne groft. Hæld lidt olivenolie i et fad og bland det med mandler, presset hvidløg, fint salt og peber. Dup laksestykkerne tørre med køkkenrulle og læg dem ovenpå. Mandlerne skal ligge samlet, og laksen skal dække dem nogenlunde, men stykkerne må ikke ligge så tæt, at de ikke kan stege ordentligt. Krydr med fint salt og peber.

Stil fadet i ovnen cirka 17 minutter ved 200 grader. Jeg bruger ikke varmluft til denne ret, og jeg holder lidt øje med den. Den må endelig ikke få for meget.

Smager dejligt med friske tomater til.

Jeg opfandt retten, dengang vi byggede huset, og familie og venner kom og hjalp med at male og den slags. Fordi jeg er et skvat til fysisk arbejde, har jeg som regel madtjansen ved den slags lejligheder…

Du kan også lave nem aftensmad med fisk med denne opskrift.

Aftensmad med laks er en af mine favoritter. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Nem aftensmad med laks, mandler og hvidløg

Der er lukket for kommentarer.