Grove vandbakkelser med vegetarfyld

Bag vandbakkelser med rugmel, så kan de spises som aftensmåltid. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette er vandbakkelser bagt med rugmel og fyldt med kulørte grøntsager. Brug dem som frokostret, til en buffet eller som pizza-lignende vegetarisk aftensmad. Fyldet er skåret småt, så man kan spise vandbakkelserne med fingrene som en burger uden at tabe rødbede-stykker ned ad skjorten.

Du skal bruge:

Grove vandbakkelser (der blev 15 stk. af denne portion):
3 dl vand
150 g smør
75 g rismel
75 g rugmel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
4 æg

Fyld:
En lille stok broccoli
En orange peberfrugt
En rød peberfrugt
To små rødbeder eller en stor
Hjertesalat

Fremgangsmåde:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen og rør rismel, rugmel, bagepulver og salt i (jeg bruger et piskeris – og der skal røres til). Når massen slipper gryden, røres æggene i et ad gangen. Rør til massen er jævn. Sæt store spiseskefulde af dejen på en plade med bagepapir. Bages ved 200 grader i cirka 25 minutter.

Grøntsagerne skæres i små tern. Hjertesalat skæres i strimler. Grøntsagerne sauteres på en varm pande i knap ti minutter – rør flittigt, så de ikke bruner. Bland hjertesalaten med i det sidste minuts tid. Vandbakkelserne halveres, og fyldet lægges i, hvorefter låget sættes på igen.

Du kan naturligvis bruge alle mulige grøntsager til fyldet. Tomater og løg ville også være dejlige, eller man kunne have tilføjet nogle kogte linser. Denne gang ville jeg gerne have en blanding af grøn, orange og lilla, og så den lysegrønne salat. Nu er der så lige det med rødbeder, at de gør alt andet rødbedefarvet. Så næste gang bliver det rødkål.

De grove vandbakkelser var meget vellykkede og kan varmt anbefales til når du har lyst til at eksperimentere med vandbakkelser.

Vandbakkelse bagt med rugmel. Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

11 Responses to Grove vandbakkelser med vegetarfyld

 1. Inge Hald skriver:

  Mums, hvor ser de lækre ud. Nu må jeg snart selv prøve at lave vandbakkelser. Fik med mit tidligere Facebook-link til din opskrift inspireret en veninde til at invitere til vandbakkelser til hendes fødselsdag i fredags. Hun serverede bollerne efter byg-selv-princippet, dvs. med forskellige skåle med fyld – fx flødeskum, sveskemos, revet marcipan, hakket chokolade, nougatcreme mm – så man selv kunne bygge boller efter sin egen smag ved bordet. Det var et hit :)

  • solvej.d.r. skriver:

   Det var da en fantastisk ide! Så er det ikke bare kokken, men også gæsterne, der får lov at lege med maden :) Helt i min ånd, må jeg sige.

   • Inge Hald skriver:

    Ja, og apropos det med at lege, så er jeg lige nu i gang med at lege med det nye billednetværk Pinterest, hvor jeg bl.a. har oprettet en side med madinspiration : http://pinterest.com/ihald/smile-eat/

    Hvis du vil have en invitation til at komme på Pinterest, må du sige til. Lige nu skal man inviteres af en bruger for at få direkte adgang. Send mig en mail, hvis du vil ind og smugkigge :)

    • solvej.d.r. skriver:

     Send meget gerne en invitation. Jeg har været derinde et par gange, for der er faktisk flere, der har ‘pinnet’ min blog derinde.
     Fantastisk sjov mad, du har der, for øvrigt – tror du ikke, mine vandbakkelser skal over på et lidt mere kedeligt board?! Vi føler os lidt underdressed!

     • Inge Hald skriver:

      Sender dig en invitation straks. Kan godt følge dig i det underdressede – startede egentlig madsiden med dine vandbakkelser, men så faldt jeg over alle de sjove måder at præsentere maden på :)

 2. Ulrik skriver:

  De ser helt fantastisk lækre ud. Det er virkelig en god ide at lave grove vandbakkelser. Det skriver jeg helt sikkert på min “to-do” liste.

  m.v.h.
  Ulrik
  http://spisekammer.blogspot.com/

  • solvej.d.r. skriver:

   Tak, Ulrik, de smagte også godt. Jeg tror sagtens, man kan bruge mere groft mel end jeg gjorde, og kerner lagt i blød og al den slags.
   Fin blog, i øvrigt :)

 3. Superlækre vandbakkelser, du serverede forleden. Var de lavet efter denne opskrift – med rugmel?

 4. Jonas skriver:

  Hvad er der nu galt i at have kød i?
  Det bliver da alt for kedeligt uden.. Og lidt for klidmoster-agtigt.

  • Solvej skriver:

   Hej Jonas,
   Jeg regner med, at folk spiser, hvad der passer dem. Gerne uden at dømme dem, der har lyst til noget andet end de selv har.

   Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code