Pandekager med fyld – opfind dit eget fyld

Pandekager med fyld er lækker mad og nemme at eksperimentere med. Foto: Solvej D. Rasmussen

Alle mennesker kan lide pandekager. Og pandekager kan bruges til alt. Opskriften her er på pandekager med kødfyld. Opfind dit eget kreative fyld med inspiration fra huskelisten. Eller scroll ned i bunden af indlægget, hvis du bare gerne vil lave det, der er på billedet. Det er pandekager bagt med rugmel og rismel og fyldt med hakket kalvekød, orange peber, tomater, broccoli og æbler.

Du kan bruge alle slags pandekager, tortillas og wraps. Du kan selvfølgelig også bruge alle slags fyld. Jeg synes, hakket kød er et godt udgangspunkt, men det er altid grøntsagerne, der gør, at fyldet ikke bliver kedeligt.

Du kan lave pandekager med fyld på 117 måder, så brug listen som inspiration uden nødvendigvis at følge den slavisk. Det er meningen, at det skal være sjovt! Vælg først nogle ting, som du rigtig godt kan lide, og fyld så op med noget, der er flot i farverne og lækkert i smagen.

Du skal bruge:
Hakket kød
En grøn grøntsag
Andre grøntsager
Noget rødt
En smag, der giver karakter

Fremgangsmåde:
Hvis du gerne vil have et løg med, så start med at hakke det og smide det i gryden med lidt olie ved middel varme. Skru så op for varmen og svits kødet. Det må gerne brune.

Put de andre grøntsager og din røde ingrediens i gryden, sådan at det, der skal have længst tid for at blive mørt, kommer i først.

Så er der den ingrediens, som hedder ‘en smag, der giver karakter’. Det kan være et krydderi, en krydderurt, en ost, en syltet ingrediens eller noget helt andet. Hvis du bruger et krydderi, kan det komme i som noget af det første. Ost og nogle krydderurter skal som regel i til sidst.

Hvis du gerne vil have sovset fyld, kan du hælde vædske ved. Det kunne for eksempel være en dåse hakkede tomater eller et par skefulde creme fraiche. Jeg vil som regel hellere bruge grøntsager, der afgiver saft, så fyldet alt i alt ikke bliver så vådt.

Hvis du laver pandekager med fyld for at imponere madklubben, så rul pandekagerne med fyldet, læg dem i et fad, drys revet ost over og sæt dem i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet. Det er en klassiker – men en temmelig fed og arbejdskrævende en.

Pandekagefyld af kalv, broccoli, tomater, peberfrugt og æbler. Foto: Solvej D. Rasmussen

Den på billedet:
Her er der brugt et stort løg, 400 gram hakket kalvekød, en orange peber, grofthakket broccoli, halverede cherrytomater og æbler i små tern. Kalvekødet er med, fordi det var billigt i dag. Grøntsagerne er med for at give farver og substans mellem kødet. Tomaterne er med for at give væde. Æblerne er den smag, som giver retten karakter – og de var gode. Næste gang jeg laver den her, skal der være færre grøntsager til at tage opmærksomheden fra æblerne.

Den asiatiske:
Denne version er en af dem, der blev opfundet engang og har overlevet, så den er blevet lavet flere gange siden. Den er med hakket kyllingekød og grønne ærter. Dertil er der rejer og karry, som er dem, der giver retten karakter. Svits kødet først i olie og drys derefter karry over. Ærter og rejer skal have ganske få minutter.

Den med ost:
Også den her er blevet lavet flere gange. Den er god til wraps. Brun hakket oksekød ved meget høj varme. Bland en masse strimlet spidskål i og rør hyppigt, indtil det er faldet sammen. Tag panden fra varmen og læg med en ske klumper af gorgonzola ud over retten. Rør rundt et par gange, og lad osten smelte lidt, men uden at klumperne bliver rørt helt ud i kødet. Det smager godt, når man kommer forbi en gorgonzola-mundfuld.

Så mangler vi bare din version! Skriv gerne, hvad du plejer at gøre.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Pandekager med fyld – opfind dit eget fyld

 1. Randi skriver:

  Ja – hvis man har et behov for at være Verdens bedste mor, bare i en dag, så laver man pandekager til aftensmad :-) I hvert fald her i huset… så jeg vil prøve din opskrift med rugmel- og rismelspandekager i aften. Fyldet må vist blive noget med skinkestrimler, porre og feta, da det er hvad køleskabet byder på.

  Tak for inspirationen!

  • solvej.d.r. skriver:

   Ja, tak i lige måde for inspiration. Man får helt lyst til at gå ud og købe feta, porrer og skinke, når man nu ikke har det i køleskabet.

 2. Inge Hald skriver:

  Tak for god pandekageinspiration. Ved du, om de kan fryses – når man kun er én i husstanden ville det være rart at kunne smide en del af dem i fryseren.

  Jeg laver i øjeblikket nem mad ved at røre dåsetun ud i Skyr – krydret med citronsaft, salt, peber og fx knust chili – og putte grøntsager som fx løg, strimlet spidskål, rød peber, majs og avocado i. Blandingen ryger i lune fuldkornspitabrød, men jeg kunne godt forestille mig, at den blanding også ville være et hit i de her pandekager.

  • solvej.d.r. skriver:

   Hvor er det perfekt at have en blog, hvor man får så meget inspiration til sin egen madlavning. Det lyder helt vildt lækker, Inge, og mest af alt lyder det forårsagtigt i mine ører med sådan en creme af skyr og fisk. Det vil jeg servere som forret til gæsterne på lørdag.
   PS. Det med frysning ved jeg helt ærligt ikke. Men du har ret i, at det er meget besvær at bage en lille portion pandekager.

 3. Maria skriver:

  Hej smagdigfrem!

  Jeg ville bare lige sige, at jeg er vild med din blog og dine opskrifter. Du har nogle dejlige billeder og opskrifter. Jeg vil derfor gerne give dig en award for din fine blog. Du kan læse mere om den her: http://madgladmad.wordpress.com/2012/02/26/liebster-blog-award/
  Rigtig god aften!

  Kh. Maria

  http://www.madgladmad.wordpress.com

 4. Lise Lotte skriver:

  I dag vil jeg nappe din opskrift på majspandekager og lave fyld af spinat (optøet) og bøffelmozzarella. Med en smule chili, tror jeg. Måske en lille smule tørsaltet bacon i… selvom jeg er ved at skære ned på kødforbruget.

  • Solvej skriver:

   Hvor lyder det lækkert! Og jeg kender folk, der mener, at man ikke behøver totalt at undgå kød for at gøre en forskel der :) Rigtig god fornøjelse med det og tak for kommentaren.

 5. Pingback: Pannekakedagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code