Nem aftensmad med kylling og stegte ris

Foto: Solvej D. Rasmussen

Hver dag skal der mad på bordet. Det er ikke altid lige overskueligt. Her er en nem aftensmads-opskrift med kylling, forårsløg og ris. Smagen kommer fra karry, soyasovs og masser af persille, som smagsmæssigt kan hamle op med soyasovsen. Jeg bruger selvfølgelig tamari, som er en soyasovs uden hvede.

Retten er lavet i en wok, men hvis du ikke har sådan en, kan du bare bruge en stor pande. Det, der er vigtigt, er, at olien og panden/wokken er rygende varm, så det straks siger tsshhh! – når du lægger kødet på. Brun kødet i små portioner og giv strimlerne tid og fred til at danne en lækker, brun stegeskorpe, før du rører i det. Vent på den anden side ikke så længe, at det brænder på!

Og her er der en anden opskrift med kylling og ris (og kanel, rosiner og mandler).

Du skal bruge:
600 g kylling i strimler
Olie
2 tsk karry
Et bundt forårsløg, hakket (gem lidt af de grønne ender til pynt)
En masse persille, hakket
4 spsk tamari
2 tsk honning
4 dl ris (før kogning)

Fremgangsmåde:
Kog risene i 6 dl vand.
Varm olien op i en wok, til den ryger. Brun kyllingestrimlerne i små portioner, som tages op og gemmes i en dyb tallerken, efterhånden som de er færdige. Drys lidt karry i wokken af og til. Put alt kødet tilbage i wokken. Put også forårsløg, persille, honning og tamari i og rør, til persillen er faldet lidt sammen. Bland de kogte ris i. Pynt med grønne forårsløg.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Du kan selvfølgelig bruge alle slags grøntsager til denne ret, og du kan også blande mange flere grøntsager i. Men jeg kan faktisk godt lide ved den her ret, at den er så enkel. Når det gælder krydderurter, så hold dig til persille – de andre vil drukne i soyasmagen, tror jeg.

Du skulle også tage og tjekke den her opskrift på nem aftensmad med laks og mandler. Eller den på nem aftensmad med chorizo og kartofler.

Dette indlæg blev udgivet i Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

1 Response to Nem aftensmad med kylling og stegte ris

  1. Pingback: Food | Pearltrees

Der er lukket for kommentarer.