Majspandekager uden hvedemel

Majspandekager uden hvedemel. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hver dag er der folk, der kommer ind på min blog ved at søge på ‘majspandekager uden hvedemel’. Men her er ingen opskrift på majspandekager uden hvedemel. Indtil nu altså.

Med denne opskrift kan du spise mexicansk uden hvede. Fyld de lækre, gule pandekager med chili con carne, grønne jalapenos, iceberg salat og creme fraiche. Eller opfind dit eget fyld.

Majspandekager uden hvedemel

Du skal bruge:
5 æg
300 g fint majsmel
100 g rugmel (brug glutenfrie havregryn i stedet, hvis du vil have glutenfrie pandekager)
6 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker (valgfrit)
4 spsk olie til dejen
Olie til bagning

Klar til at servere mexicansk mad uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fremgangsmåde:
Rør det hele godt sammen. Måske skal du hælde lidt mere rugmel eller mælk i, hvis dejen er for tynd eller tyk. Bag pandekagerne på en meget varm pande. Hvis du hælder en lille teskefuld olie på panden før hver pandekage, danner der sig et flot, månelandskabs-agtigt mønster på pandekagen. Hvis du hellere vil have en fedtfattig version, kan du sagtens bage pandekagerne uden olie på en sliplet-pande. Og husk, at du ikke må bryde sammen, hvis den første pandekage bliver smadret – det gør den tit.

Her er der en opskrift på almindelige pandekager uden hvedemel og her en på pandekager bagt med kokosmælk.

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

17 Responses to Majspandekager uden hvedemel

Der er lukket for kommentarer.