Cheesecakes uden hvede (med citron-mascarponecreme)

Hvedefri ostekager med frugt og creme af flødeost. Foto: Solvej D. Rasmussen

Jeg ødelagde min mors ostekage til jul. Hun ville gerne bage den uden hvede, fordi jeg ikke spiser hvede, og jeg foreslog rugknækbrød til kiksebunden. Det var et dårligt forslag, og min mors flotte ostekage med perfekt kirsebær-gele havde en bitter bismag af rug.

Så jeg skylder hende en ostekage uden hvede. Her er den.

Jeg har brugt opskriften fra denne havregrynskage til bundene. Den smager virkelig skønt. Smørret og sukkeret bliver til karamel, og sammen med vanilje og havregrynssmag er det perfekt.

Toppen er en citron-mascarponecreme og frisk frugt.

Disse kager er bagt i multiringe på 9 cm i diameter, og de er rigeligt store til en portionskage. Jeg fik fire kager ud af portionen (lige nok til hele familien!). Du kan selvfølgelig bage kagen i mindre multiringe eller i en stor form.

Cheesecake med mascarponecreme

Du skal bruge:
100 gram smør
4½ dl havregryn
1 spsk kartoffelmel eller rismel
1½ tsk bagepulver
1 dl sukker
2 tsk vanillesukker
2 spsk lys sirup

500 g mascarpone
saft af ½ citron
ca. 200 g flormelis (du kan lave cremen så sød, som du vil)

Vindruer
Blommer

Fremgangsmåde:
Smelt smørret og bland det sammen med de andre ting, som skal bruges til bundene. Sæt multiringene på bagepapir på bagepladen og læg to spiseskefulde af blandingen i hver ring (jeg brugte tre spiseskefulde og syntes, at bundene var lidt for tykke). Tryk blandingen flad med bagsiden af en ske. Bag bundene i ti minutter ved 200 grader. Hold øje med, at de får en dejlig lys, brun farve uden at få for meget. Lad kagerne køle af (jeg lod dem stå natten over).

Tryk blandingen flad med en ske. Foto: Solvej D. Rasmussen

Når du skal til at putte ostecremen på, så start med at løsne kagerne fra ringene. Jeg stillede ringen med bunden i vejret og trykkede kagen løs med en flad hånd. Derefter vendte jeg ringen om igen og trykkede bunden tilbage på plads nederst i ringen. Mange ord, blot for at du ikke skal stå med en perfekt cheesecake, som du ikke kan få ud af formen. Du vil takke mig senere.

Nå, rør mascarpone, citronsaft og flormelis sammen i en skål. Fyld hver multiring op med mascarponecreme. Brug en kniv til at presse det ud mod siderne, så kanten bliver helt lige, og til at glatte overfladen.

Brug en kniv til at fordele og glatte cremen. Foto: Solvej D. Rasmussen

Nu kan du tage kagerne ud af formen ved at stikke en kniv lodret igennem cremen og trykke forsigtigt nedad, mens du løfter ringen forsigtigt opad. Når kagen er vel ude af formen, glatter du hullet fra kniven ud igen.

Kagerne pyntes. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pynt kagerne med det, du har lyst til. Jeg har brugt friske vindruer og blommer, og det kan anbefales, men du kan selvfølgelig bruge lige hvad du vil.

Her der flere kager uden hvede. Og på denne side kan du læse, hvorfor jeg ikke spiser hvede.

Frugt i flotte farver pynter på ostekagerne. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

20 Responses to Cheesecakes uden hvede (med citron-mascarponecreme)

  1. Pingback: Syltede kirsebær i godt selskab | - en madrejse i danske specialiteter

  2. Pingback: Fin lille sommerlig ostekage med mascarponecreme og vindruer | Noget i ovnen hos Bagenørden

Der er lukket for kommentarer.