Små tærter med alle dine yndlings-ingredienser

Mini-tærter med fyld. Foto: Solvej D. Rasmussen

Små portionstærter er nemme at lave og sjove at sammensætte fyld til, og når jeg serverer dem for gæster, får de altid mere ros end et par snittede forårsløg og et sammenpisket æg egentlig fortjener. Jeg er sikker på, det er fordi, de er små! Derfor anbefales små portionstærter varmt :)

Her har jeg lavet tre forskellige slags. Den ene er med forårsløg, brøndkarse og feta. Så er der en med tomatskiver, serranoskinke og grønne oliven. Den sidste er med serranoskinke og rød peber, og så er der blandet hvidløg og knust ingefær i æggemassen. De smagte alle tre fint, men det smarte med tærter er, at du kan putte hvadsomhelst i.

Put fyldet i formene og hæld æggemassen over. Foto: Solvej D. Rasmussen

Du kan bruge alle slags grøntsager, fisk, skinke, pølse, nødder og kerner. Ost er godt at putte i, særligt feta, fordi den ikke smelter ud over det hele. Du kan også bruge revet emmenthaler, parmesan, gruyere eller en anden ost. Grønne krydderurter er et andet godt trick. De giver altid en ekstra dimension. En sidste anbefaling skulle være at blande smag i æggemassen. Det kunne være hvidløg og ingefær som her, men også pesto, karrypasta eller noget helt andet.

Små tærter med forskelligt fyld

Du skal bruge:
Et æg pr. ramekin
Et skvæt mælk
Peber
Evt. salt (jeg har ikke puttet salt i æggemassen, fordi der er salt i skinke, oliven og fetaost)

Fremgangsmåde:
Smør ramekinerne med et tyndt lag smør. Fyld fyldet i. Pisk æggemassen sammen og hæld den over. Den skal ikke nå helt til toppen, for æggene hæver meget i ovnen (og falder sammen igen ude af ovnen). Bag tærterne ved 200 grader, indtil æggemassen er stivnet overalt (cirka 15-20 minutter).

Små, fine tærter ser lækre ud, for eksempel på brunchbordet. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.

27 Responses to Små tærter med alle dine yndlings-ingredienser

  1. Pingback: Mad og kage til baby shower - hvad skal vi spise? - Gaver til baby

Der er lukket for kommentarer.