Smuk salat med melon, radiser og granatæble

Salat med melon, radiser, asparges, squash og granatæble. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne salat er lavet af farver. Den startede som et uklart billede i mit hoved af en salat med lyse lilla, orange og pink nuancer sammen med hvid og lysegrøn. Den endte som to tallerkener med asparges, radiser, melon med mere på vores havebord, hvor Viggo og jeg spiste den i solskinnet her til formiddag.

Salaten smager fantastisk. Smagen veksler mellem de mange forskellige grøntsager og frugter, for eksempel jordskokkernes milde nøddesmag, aspargesenes grønne bitterhed og granatæble-kernerne, der popper som søde, røde bobleplast-bobler, når man tygger på dem.

Jeg må på det kraftigste anbefale, at du laver denne salat som forret, næste gang du får lyst til at servere en tre retters menu!

Dressingen spiller en vigtig rolle, så prøv om du kan få fat i den rigtige eddike med honning og ingefær (min er fra firmaet Acetum, og det har jeg IKKE fået en flaske af den for at sige :).

Farver smager godt. Foto: Solvej D. Rasmussen

Salat med melon, radiser og granatæble

Du skal bruge:
Olivenolie
Hvid eddike med honning og ingefær
Salt og peber

Squash
Jordskokker
Asparges
Radiser
Rødløg
Iceberg (eller hovedsalat)
En orange cantaloup-melon
Granatæble

Fremgangsmåde:
Skyl alle grøntsagerne.

Bland olivenolie og eddike i forholdet 3:1 (cirka). Ryst det sammen med salt og peber. Skræl jordskokkerne, skær dem i tynde skiver og læg dem i en lille skål med dressingen. Skær squashen i tynde skiver og vend også dem i dressingen. Husk at smage på squashen, før du bruger den. Hvis den smager mærkeligt bittert, har den udviklet giftstoffer, og du kan ikke bruge den.

Bring en lille gryde letsaltet vand i kog. Skær aspargesene i korte stykker og smid dem i det kogende vand i et minut. Lad dem dryppe af i en sigte. De køler af, mens du tilbereder de andre ingredienser.

Salaten dryppes med en klar dressing. Foto: Solvej D. Rasmussen

Skær radiser og rødløg i tynde skiver. Riv iceberg-salaten i stykker med fingrene. Skær melonen i små, fine tern. Skær top og bund af granatæblet, skær den over og vrid den, så du kan tage kernerne ud.

Jeg vendte alle grøntsagerne i en skål, før jeg anrettede salaten på tallerkner, for at få dressingen fordelt.

Læg salatblade og squash-skiver på tallerkenen og arranger de andre grøntsager ovenpå. Slut af med melon og granatæblekerner.

Salat med blandt andet cantaloupemelon, asparges og jordskokker. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Salat. Bogmærk permalinket.