Nem aftensmad med grøntsagssuppe og mandler

Suppe af pastinakker, blomkål og kartofler. Foto: Solvej D. Rasmussen

En pose pastinakker i køleskabet tvang mig til at lave grøntsagssuppe igen, selvom børnene bvadrede den, sidste gang jeg lavede improviseret grøntsagssuppe.

Denne gang gjorde jeg mig mere umage. Jeg brugte kartofler for at få en jævnet, cremet suppe. Jeg gik ud i regnvejr og hentede frisk persille og timian for at få den til at smage af noget. Jeg hyggede mig med madlavningen.

Ejnar hjalp med at røre rundt i gryden. Han sagde, at suppen var farveløs, hvilket (rent bortset fra at det er tegn på et ganske pænt ordforråd for en 10-årig) er sandt. Suppen ER temmelig farveløs. Men den smager godt, meget bedre end man kan se på billedet, og børnene spiste den sultent.

Derfor kommer opskriften her.

Grøntsagssuppe med mandler

Du skal bruge:
Olie
Et løg eller et bundt forårsløg
Et kvart til et halvt blomkålshoved
To pastinakker (mellemstore)
Tre kartofler
En hønsebouillonterning (svarende til en halv liter)
Masser af frisk persille og frisk timian
1,3 l vand
Salt og peber

Mandler
Ristet rugbrød

Fremgangsmåde:
Skræl og tern alle grøntsagerne og sauter dem i olien i et par minutter. Rør rundt så de ikke bruner. Hæld vand og bouillonterning i gryden. Hak krydderurterne og put dem i gryden. Lad suppen simre i 25 minutter, så grøntsagerne er kogt helt ud. Purer eller blend suppen og varm den igennem igen, mens du smager til med salt og peber.

Vi spiste suppen med mandler og ristet rugbrød til. Du kan bruge alt muligt som tilbehør.

Dette indlæg blev udgivet i Nem aftensmad, Suppe. Bogmærk permalinket.