Pølsehorn uden hvede

Pølsehorn bagt uden hvedemel

Pølsehorn uden hvedemel. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hvis du skal have 20 børn på besøg i næste weekend, og en af dem er en lille pige, som ikke kan tåle hvede, så ville det være utroligt betænksomt af dig at få din søns legekammerats mor til at opfinde en opskrift på pølsehorn uden hvedemel og lægge den på sin madblog lige tidsnok til, at du kan bage dem til festen!

I den historie er jeg hende med madbloggen, og jeg tog udfordringen op. For det første burde jeg have lavet en opskrift på pølsehorn uden hvedemel for længe siden, for det skal alle, som ikke spiser hvede, selvfølgelig bruge. For det andet har jeg i lang tid syntes, at den her opskrift på grovboller uden hvedemel trængte til en opfriskning og gerne forbedring.

Derfor gav jeg mig til at google ‘bage-evne’. Resultatet var loppefrøskaller.

Pølsehorn uden hvedemel

Tykke og tynde pølsehorn. Foto: Solvej D. Rasmussen

Det ledte mig videre til Jyttemel, som alle andre har brugt i årevis. Som sædvanlig har jeg først opdaget det nu, men bedre sent end aldrig. Det indeholder blandt andet brune ris og xanthangummi, og så altså loppefrøskaller. Loppefrøskaller kan forbedre bageevnen, som er det, man savner, lige så snart man ikke bruger hvedemel.

Man bruger normalt Jyttemel til glutenfri bagning, men jeg har puttet rugmel i pølsehornene, så de er altså ikke glutenfri.

Pølsehorn uden hvedemel

Du skal bruge:
40 g gær
3 dl lun mælk
250 g Jyttemel
100 g rugmel
100 g majsmel
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ dl olie

16 små pølser eller 8 store, som halveres (husk at tjekke deklarationen, så du er sikker på, at de ikke indeholder hvede)

Æg til pensling
Sesamfrø til drys

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i den lune mælk (jeg bruger mikrobølgeovnen til at lune mælken i). Tilsæt mel, salt, sukker og olie og ælt rigtig, rigtig, rigtig godt. Ælt mere mel i, hvis du synes, dejen kan bruge det.

Lad dejen hæve i en skål med et hårdt opvredet viskestykke over i cirka 45 minutter.

Del dejen i 16 stykker. Jeg lavede to versioner. I den ene rullede jeg halvdelen af dejen ud i en cirkel og skar den i 8 trekanter (‘pizza-slices’), som jeg så rullede pølserne ind i. Det gav velordnede pølsehorn med et tyndt, sprødt lag brød udenom. I den anden version lavede jeg små, tykke ovaler og rullede pølsen fast ind i dem. Jeg syntes, at den sidste version blev den bedste.

Pølsehornsdej uden hvedemel

Sådan laves de tykke pølsehorn. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pensl hornene med sammenpisket æg, drys med sesamfrø og bag dem i en 200 grader varm ovn (varmluft). De tynde fik 10-12 minutter og de tykke 15 minutter.

Ejnar på 10 og Laurits på 12 prøvesmagte og godkendte uden tøven de her hvedefri pølsehorn :)

PS. Pølsehornene skal i en pose med det samme, ellers bliver de hurtigt tørre.

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Pølsehorn uden hvede

Der er lukket for kommentarer.