Quinoabrød

Quinoabrød

Quinoabrød. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne opskrift på brød bagt med quinoamel er til jer, der overvejer at prøve det, men egentlig gerne lige vil høre lidt mere, før I investerer 80 kr. i et kilo quinoamel. Men jeg hører også gerne fra jer, der ofte har bagt quinoabrød. Har I nogle gode fif? For jeg synes ikke, det blev helt vellykket.

Konsistensen var umiddelbart rigtig god. Luftigt, saftigt brød med en sprød, lidt sej skorpe, som man husker det fra dengang, man spiste filonebrød, ciabattaboller og andre dejlige brød med hvede i. Efter lidt tygning blev den rare fornemmelse imidlertid afløst af noget, der var mere ovre i det klistrede.

Prøvesmager Viggo kaldte smagen for lidt ‘bittersur’ og skulle ikke have mere efter en halv skive. Jeg syntes ikke, den syrlige smag var mere dominerende end at jeg gav brødet et par chancer til, med smør og det hele. Det kan spises. Det er hvede- og glutenfrit. Men alt i alt tror jeg ikke, jeg kommer til at bage ret meget mere quinoabrød i mit liv.

Quinoabrød i skiver

Gode råd om bagning med quinoamel modtages! Foto: Solvej D. Rasmussen

Prøv det, så du selv kan vurdere, om du kan lide det. Eller send mig supertippet over alle quinoabrøds-supertip, hvis du sidder inde med det. Jeg fandt det ikke, da jeg kiggede på mel-firmaet Aurions hjemmeside, hvor der ellers er mange bage-tips.

Jeg har brugt opskriften på posen og bagt en halv portion, det vil sige 1 brød i en almindelig brødform. Fordejen skal hæve natten over, dog højst 12 timer, stadig ifølge posen.

Quinoabrød

Du skal bruge:
Første dag:
2½ dl yoghurt
1 1/4 dl tempereret vand
2,5 g gær (der stod 5 g i opskriften, som jeg halverede – så altså: meget lidt gær)
½ tsk sirup eller honning
250 g quinoamel

Anden dag:
225 g quinoamel
1 dl vand
et skvæt olivenolie
15 g salt

Fremgangsmåde:
Bland vand og yoghurt og rør gæren ud i blandingen. Rør sirup/honning og mel i. Lad dejen stå ved stuetemperatur natten over (men max 12 timer).

Næste morgen røres mel, vand, olie og salt i dejen. Dejen skal være våd (som havregrød, står der på posen). Hæld dejen i en smurt brødform og lad den hæve, indtil den er cirka 2 centimeter højere. I opskriften står der, at det kan tage 1 til 2 timer, men min dej var ved at vælte ud over kanten af formen efter en halv time.

Dej til quinoabrød

Før bagning. Foto: Solvej D. Rasmussen

Brødet bages ved 200 grader, indtil centrumstemperaturen er cirka 95 grader. Opskriften siger 1 time, mit brød og ovntermometeret sagde 40 minutter.

Bagt quinoabrød

Efter bagning. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Quinoabrød

Der er lukket for kommentarer.