Quinoabrød

Quinoabrød

Quinoabrød. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne opskrift på brød bagt med quinoamel er til jer, der overvejer at prøve det, men egentlig gerne lige vil høre lidt mere, før I investerer 80 kr. i et kilo quinoamel. Men jeg hører også gerne fra jer, der ofte har bagt quinoabrød. Har I nogle gode fif? For jeg synes ikke, det blev helt vellykket.

Konsistensen var umiddelbart rigtig god. Luftigt, saftigt brød med en sprød, lidt sej skorpe, som man husker det fra dengang, man spiste filonebrød, ciabattaboller og andre dejlige brød med hvede i. Efter lidt tygning blev den rare fornemmelse imidlertid afløst af noget, der var mere ovre i det klistrede.

Prøvesmager Viggo kaldte smagen for lidt ‘bittersur’ og skulle ikke have mere efter en halv skive. Jeg syntes ikke, den syrlige smag var mere dominerende end at jeg gav brødet et par chancer til, med smør og det hele. Det kan spises. Det er hvede- og glutenfrit. Men alt i alt tror jeg ikke, jeg kommer til at bage ret meget mere quinoabrød i mit liv.

Quinoabrød i skiver

Gode råd om bagning med quinoamel modtages! Foto: Solvej D. Rasmussen

Prøv det, så du selv kan vurdere, om du kan lide det. Eller send mig supertippet over alle quinoabrøds-supertip, hvis du sidder inde med det. Jeg fandt det ikke, da jeg kiggede på mel-firmaet Aurions hjemmeside, hvor der ellers er mange bage-tips.

Jeg har brugt opskriften på posen og bagt en halv portion, det vil sige 1 brød i en almindelig brødform. Fordejen skal hæve natten over, dog højst 12 timer, stadig ifølge posen.

Quinoabrød

Du skal bruge:
Første dag:
2½ dl yoghurt
1 1/4 dl tempereret vand
2,5 g gær (der stod 5 g i opskriften, som jeg halverede – så altså: meget lidt gær)
½ tsk sirup eller honning
250 g quinoamel

Anden dag:
225 g quinoamel
1 dl vand
et skvæt olivenolie
15 g salt

Fremgangsmåde:
Bland vand og yoghurt og rør gæren ud i blandingen. Rør sirup/honning og mel i. Lad dejen stå ved stuetemperatur natten over (men max 12 timer).

Næste morgen røres mel, vand, olie og salt i dejen. Dejen skal være våd (som havregrød, står der på posen). Hæld dejen i en smurt brødform og lad den hæve, indtil den er cirka 2 centimeter højere. I opskriften står der, at det kan tage 1 til 2 timer, men min dej var ved at vælte ud over kanten af formen efter en halv time.

Dej til quinoabrød

Før bagning. Foto: Solvej D. Rasmussen

Brødet bages ved 200 grader, indtil centrumstemperaturen er cirka 95 grader. Opskriften siger 1 time, mit brød og ovntermometeret sagde 40 minutter.

Bagt quinoabrød

Efter bagning. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Quinoabrød

 1. Maja Veje skriver:

  Kan godt se det er et ældre indlæg :D men det gør forhåbentlig ikke noget.
  I stedet for yoghurt brugte jeg skyr med mango og passionsfrugt. Jeg tilsatte på dag 2, et par revet gulerødder, 1 jævn stor revet kartoffel, samt ca. 125 g majsmel. Ellers fulgte jeg opskriften sådan som du har gengivet den. Man kan godt stadig smage den let bitre smag af quinoa, men jeg synes egentlig at brødet blev fint, Måske kan man tilsætte lidt hakkede nødder eller måske kokos. Jeg synes bare man skal prøve sig frem.

  • Solvej skriver:

   Hej Maja,
   Ja, det er et godt stykke tid siden jeg forsøgte mig med quinoabrød, men så meget desto dejligere, at der ENDELIG er kommet et godt tip! Jeg synes, det lyder lækkert med mango, gulerødder og det hele, og jeg husker konsistensen som rigtig god, så det er bestemt værd at prøve.
   Tusind tak fordi du tog dig tid til at give dine gode råd videre.
   Mange hilsner
   Solvej

  • Solvej skriver:

   Forresten – brugte du samme mængde quinoamel på dag 2? Eller trak du majsmelet fra?
   Solvej

   • Maja Veje skriver:

    Jeg brugte samme mængde quinuamel, fordi jeg tænkte at der var lidt ekstra væde i den revet kartoffel og gulerødder. Konsistensen på dejen var også stadig lind som grød.

 2. Maja Veje skriver:

  Det var da så lidt :-)

 3. Trine skriver:

  Hej.

  Jeg arbejder med Quinua til dagligt som produktudvikler og mit råd til dig vil være at kommer alle ingredienserne i første dag og lad det koldt hæve i køleskabet natten over. Tag det derefter ud af køleskabet og den den stå i 1-2 timer ved stuetemperatur.
  Kernetemperaturen i brødet skal være 98* målt med stegetermometer. 95* som kernetemperatur, vil brødet blive klistret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code