Singlemad: Rugpasta med røget laks og gorgonzola

Rugpasta med røget laks og gorgonzola

Rugpasta med røget laks, asparges og blåskimmelost. Foto: Solvej D. Rasmussen

Manden og børnene er skredet (midlertidigt), så jeg har spist pigemiddag for én her til aften. Pigemiddag kan som bekendt aldrig være noget med røde bøffer eller bajere, så jeg har lavet rugpasta med røget laks, asparges og gorgonzola. Og drukket hvidvin til.

Almindelig pasta kan man sætte sammen med milde smage som fløde, svampe eller stegt laks. Almindelig pasta kan sejle i sovs uden at det nogensinde bliver andet end harmonisk. Sådan er det ikke med rugpasta (det synes jeg i hvert fald ikke). Rugpasta smager af rug og optager ikke bare alle andre smage omkring sig, sådan som almindelig pasta synes at gøre. Jeg har heller ikke (endnu) opdaget en rigtig god sovs til rugpasta. Jeg foretrækker indtil videre tørre ingredienser.

Derfor har jeg valgt røget laks, som smager meget kraftigere end stegt, og gorgonzola, der som bekendt også har en gennemtrængende smag. Aspargesene er med for deres dejlige grønne farve, og fordi man skal spise mange grøntsager, især til pigemiddag :)

Portionen er til 1 person.

Pasta med røget laks og gorgonzola

Du skal bruge:
1/3 pose rugpasta (selvfølgelig helt afhængigt af, hvor sulten du er)
5-6 grønne asparges
4-6 skiver røget laks
Gorgonzola
Olie

Fremgangsmåde:
Denne opskrift er meget, meget hurtig og nem at lave.

Tænd op under en stor gryde vand og også for grillen i ovnen.

Skyl aspargesene, bøj dem og lad dem knække, hvor de selv vil. Skær dem i korte stykker og læg halvdelen af dem i et lille fad smurt med lidt olie. Put et par klatter gorgonzola hist og her. Rul skiverne af røget laks løst og placer dem oven på aspargesene. Læg de sidste asparges på og slut af med flere klatter gorgonzola.

Laks, asparges, gorgonzola

Middag for én. Foto: Solvej D. Rasmussen

Sæt fadet under grillen i 5-7 minutter. Kog rugpastaen med masser af salt i den tid, der står på pakken. For Il Fornaios rugpasta er det cirka 5 minutter. Tjek min gennemresearchede koge-anvisning på rugpasta her.

Og læs mere på denne side om, hvorfor jeg spiser pasta uden hvede.

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Singlemad: Rugpasta med røget laks og gorgonzola

Der er lukket for kommentarer.