Hindbærkage uden hvede

Hindbær- og marengskage

Mandelbund med hindbær-flødeskum. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne opskrift på en mandelmarengs-bund uden hvedemel har jeg fået af min svigermor. Hun har klippet den ud af et ugeblad for knap 20 år siden. På den sorthvide fotokopi, jeg har, kan man lige med nød og næppe læse, at hun har skrevet “Bagt til pigeaften 22. februar 1995, rigtig god”. Det med ‘rigtig god’ er jeg HELT enig i.

Opskriften indebærer egentlig, at man laver et lag is oven på mandelbunden. Jeg har i stedet blandet hindbær i dejen for at gøre kagen mere sommerlig, nu hvor det er den første dag i den første sommermåned. Og så har jeg lavet den her kagecreme til. Kombinationen af sød marengs, fed flødeskum og syrlige bær fungerer rigtig godt.

Hindbær-marengskage

Marengsbunden er med mandler og sommerlige hindbær. Det fungerede perfekt til en sommerkage. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hindbær-marengskage med flødeskum og uden hvede

Du skal bruge:
3 æggehvider
150 g sukker
150 g mandler
Hindbær

2,5 dl piskefløde
Flere hindbær
Sukker efter smag

Fremgangsmåde:
Hak mandlerne fint. Det gør ikke noget, at skallerne er på. Jeg brugte nøddehakkeren til min stavblender til opgaven. Pisk æggehvider og sukker til massen er stiv og perlemorsagtig. Vend de hakkede mandler i, og derefter hindbærrene. Jeg brugte 30-40 stk frosne hindbær.

Hæld massen i en springform (cirka 24 cm), der er smurt med smør på siderne og har bagepapir i bunden. Bag kagen ved 170 grader i cirka 45 minutter. Lad kagen køle helt af.

Mandelmarengsbund

Mandelmarengsbund med hindbær. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pisk fløden meget stiv (for ellers bliver den meget sjasket, når der kommer blendede hindbær i). Blend hindbærrene med så meget sukker, som du kan lide. Det er en rigtig god og bakteriedræbende ide at overhælde hindbærrene med kogende vand, inden du bruger dem i rå mad som denne creme. Rør de blendede hindbær og flødeskummet let sammen, så du får marmoreret hindbærfløde-creme på din kage. Pynt med hindbær. Lav kaffe. Inviter gæster. Nyd sommeren.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Hindbærkage uden hvede

Der er lukket for kommentarer.