Chokoladelagkage uden hvede (med trøffelcreme)

Chokoladelagkage med trøffelcreme. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne chokoladelagkage er bagt uden hvedemel, faktisk uden mel overhovedet. Jeg har ikke bagt den, fordi det lige er årstiden til en tung, mørk, overdådig og kalorieholdig chokoladelagkage. For det er det jo ikke. Men min søn Ejnar skrev en sød og skør kommentar til det her indlæg for lang tid siden, og jeg lovede at bage chokoladelagkage til ham, og man skal holde, hvad man lover, særligt over for børn. Så her er den, Ejnar. Håber, du kan lide den :)

Chokoladelagkage-bundene er bagt efter en chokoladekage-opskrift fra vinpusher Michael Poulsen. Han serverer den som kage med orange-mascarpone til. Jeg har ikke prøvet det, men er sikker på, at det smager fantastisk.

Jeg ville have en sød chokolade-agtig creme i lagkagen, og det fandt jeg i Rikke Grybergs trøffelcreme i bogen “Byens bedste kager”. Cremen var dog ikke stiv nok efter en time i fryseren, så jeg piskede 1 dl fløde til skum og blandede i. Det kom der en fin, lys creme ud af, som fungerede godt til den udvendige del af kagen. (Jeg havde derfor for meget trøffelcreme, og efter en dag i fryseren var det MEGET stift!)

Jeg har pyntet med tørrede rosenknopper og guld-sukkerkugler.

Chokoladekage uden hvede

Du skal bruge:
300 g mørk chokolade (70%)
3 dl æggeblomme
200 g sukker
300 g blødt smør

2 dl fløde
200 g mælkechokolade
1 dl fløde (til flødeskum)

Tørrede rosenknopper (fås i…. jeg kan ikke huske, hvor jeg købte dem! Men de er købt)
Guld-sukkerkugler (fås i ethvert supermarked på hylden med lagkagepynt)

Lagkagepynt med roser og guld-kugler

Tørrede rosenknopper og guldperler pyntede chokoladelagkagen. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fremgangsmåde:
Du skal bruge to lagkageforme på cirka 24 cm i diameter, gerne med løs bund. Klip to stykker bagepapir, der passer til bunden. Smør formene med smør og læg det runde stykke bagepapir i bunden.

Smelt chokoladen over vandbad. Det gøres ved at bringe en gryde vand i kog (vandet skal nå et sted mellem en tredjedel og halvt op i gryden). Bræk eller hak chokoladen i stykker og put den i en varmebestandig skål, som er lidt større end gryden. Sæt den oven i gryden, sådan at varmen fra dampen smelter chokoladen.

Pisk sukker og æggeblommer til en lysegul, luftig, skummende æggesnaps. Bland den smeltede chokolade i æggemassen. Skær smørret i mindre stykker og rør det godt ind i dejen.

Bag de to bunde i cirka 45 minutter ved 150 grader. Lad dem køle af i formene i stuetemperatur. Det tager cirka fire timer.

Chokoladelagkage uden hvede

Chokoladelagkagen havde en kraftig smag af kalorier og kakaonødder! Foto: Solvej D. Rasmussen

En time før du vil lægge chokoladelagkagen sammen, bringer du fløden i kog og hakker mælkechokoladen. Når fløden koger, tager du gryden af varmen og rører den hakkede chokolade i, indtil chokoladen er smeltet og cremen er jævn. Hæld cremen i en skål og sæt den i fryseren i en time.

Tag forsigtigt den ene bund ud af formen og læg den på et lagkagefad med lidt sukker strøet på. Smør et par skefulde af trøffelcremen på og læg den anden bund over. Den sidste deciliter fløde piskes til meget stift flødeskum og blandes i resten af trøffelcremen. Smør det uden på kagen med en bordkniv og pynt med roser og guld.

Hvis du vil hellere vil have lyse lagkagebunde, så kig her.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.