Urtedressing til kogte kartofler

Krydderurtedressing

Kartofler er utroligt lækker mad, når man gør lidt ud af dem. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pimp dine kogte kartofler med denne dejlige, grønne urtedressing.

Den er lavet af krydderurter, som står og bliver regnet på med sommerregn i bedet uden for vores køkken-have-dør. Hvis du ikke allerede dyrker krydderurter, så gå straks i gang! Placer dem tæt ved køkkenet, eventuelt i køkkenvindueskarmen, hvis du hverken har have eller altan. Og så bare nyd duften, når du klipper dem, og den helt-ude-af-proportion enorme lækkerhed, de giver din mad :)

Kartofler var røget lidt ud af vores menukort her i familien, mens jeg stadig spiste hvede og pasta. Der var et eller andet besværligt/gammeldags/kedeligt eller ikke særligt velsmagende ved kogte kartofler. Nu, hvor jeg ikke spiser hvede, er kogte kartofler tilbage på bordet og gerne i lækre kombinationer med andre ingredienser.

Sørg for at koge kartoflerne lige tilpas – hellere lidt for lidt end lidt for meget. Disse små Samsø-kartofler har kogt seks minutter. Jeg foretrækker kartofler med skræl, men det er selvfølgelig en smagssag.

Kartoflerne smager rigtig godt en sommeraften sammen med de her frikadeller.

Urtedressing til nye, kogte kartofler

Du skal bruge:
Friske, grønne krydderurter
Olivenolie
Vineddike
Salt
Peber
Evt. sukker

Nye kartofler eller små, lækre kartofler

Fremgangsmåde:
Ryst 3 dele olivenolie og 1 del eddike sammen med salt og peber. Lad dressingen stå og finde sig selv, mens du tilbereder de andre ting. Smag den til med lidt sukker, hvis du synes, den er for sur.

Friske krydderurter

Estragon og persille direkte fra haven. Foto: Solvej D. Rasmussen

Du kan bruge alle slags krydderurter. Mine favoritter er persille, estragon og timian. Især persille. Frisk koriander vil jeg derimod godt have lov at advare imod. Det smager ganske enkelt ad helvede til. Men prøv det, måske kan du lide det. Salvie er jeg lige ved at varme op til. Har den i haven. Har ikke brugt den endnu.

Krydderurter

Persille, timian og estragon. Foto: Solvej D. Rasmussen

Nå, men skyl krydderurterne og dup dem tørre i køkkenrulle. Hak dem fint og rør dem sammen med den færdige olie-eddike-dressing i en lille skål.

Urtedressing

Olie-eddike-dressing med friske, grønne krydderurter. Foto: Solvej D. Rasmussen

Skyl kartoflerne og kog dem. Små kartofler skal koge cirka seks minutter, mellemstore måske 10 minutter og store, nye kartofler cirka 12 minutter. Hæld vandet fra gryden, put urtedressingen i og rør rundt med en træske.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.