Pizza uden hvede (med skinke og gorgonzola)

Pizzabund uden hvedemel

Pizza med serranoskinke, grøn peber og gorgonzola (og hvedefri pizzabund). Foto: Solvej D. Rasmussen

Her kunne jeg godt have skrevet ‘opfind din egen pizza’ ligesom jeg gør på så mange af mine opskrifter. For intet er da mere taknemmeligt at eksperimentere og improvisere med end pizza. Men uanset hvor fantasiløs og ideforladt og afhængig af opskrifter du er i et køkken – så tror jeg, at du selv kan finde ud af at opfinde din egen pizza.

Så her er bare lidt inspiration til lækkert voksenfyld (fordi børnefyldet er her). Der er en med: serranoskinke, grøn peber og gorgonzola. Og en med serranoskinke, cheddarost og kapers. De var begge dejlige.

Jeg har selvfølgelig bagt pizzabunden uden hvedemel. Næste skridt bliver at få en endnu sprødere bund… *tænksom smiley her*. Det må jeg lige arbejde med :)

Hvedefri pizza med skinke og gorgonzola

Du skal bruge:
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk fiberhusk (fås i supermarkedet)
1 dl fint majsmel
2 dl fuldkornsrismel
1½ tsk groft salt
½ dl olivenolie

1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
Oregano
Salt og peber

Serranoskinke i strimler
Grøn peber i strimler
Gorgonzola
Store kapers
Revet cheddarost

Frisk basilikum

Fremgangsmåde:
Opløs gæren helt i vandet og tilsæt loppefrøskallerne. Rør til det bliver til gele. Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen sammen. Lad den hæve i cirka en halv time.

Imens tilbereder du tomatsovsen ved at blende tomater, løg, hvidløg, oregano og salt og peber.

Hvis du har en pizzasten, er det klart en fordel at bruge den. Læg den i ovnen og lad ovnen varme op til 250 grader (eller mere, hvis din ovn kan – det kan min ikke).

Pizzasten

Denne pizza er med serranoskinke, cheddarost og kapers, som altid liver op på enhver ret. Foto: Solvej D. Rasmussen

Rul dejen ud, læg den på pizzastenen og put først tomatsovs og derefter fyldet på. Bages i 5 minutter.

Hvis du ikke har en pizzasten, gør du bare pizzaen klar på en plade med bagepapir og bager den ved 200 grader i cirka 15 minutter eller indtil du synes, den er klar. Pynt med friske basilikumblade.

Pizzabund uden hvedemel

Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Pizza uden hvede (med skinke og gorgonzola)

Der er lukket for kommentarer.