Nem aftensmad med frittata i ovnen

Frittata med cheddar

Frittata laver sig selv inde i ovnen – perfekt aftensmad. Foto: Solvej D. Rasmussen

De bedste aftensmads-retter er dem, som man kan lave i ét fad, sætte i ovnen og glemme alt om, mens man ser Venner på TV2 med sin 12-årige søn. Ikke kun fordi nogen skal forklare knægten, hvorfor Joey griner, hver gang der bliver sagt Homo Erectus… Men også fordi det for alvor er nem aftensmad, når maden laver sig selv inde i ovnen.

En frittata giver dig også mulighed for at spise vegetarisk aftensmad og for at få brugt hittegodset i køleskabet – den sidste tomat, det halve blomkålshoved og resten af pizza-osten, som du åbnede for tre dage siden, da du lavede den her pizza. Der er dog én ting, som du skal have masser af. Æg. Jeg har brugt tolv (12) til frittataen på billedet. Men så har vi også til frokosten i morgen ;-)

Frittata i ovnen

Jeg bruger cheddar, fordi det gør maden så flot orange :) Foto: Solvej D. Rasmussen

Er en frittata bare en æggekage, ja, det er det. Men en ekstra lækker æggekage. Den er som din hjemlige æggekages lækre, italienske kusine. Den, jeg lavede i dag, fik cheddarost ovenpå, og blev serveret med strimlet grøn romaine-salat, og smagte helt fantastisk.

Frittata i ovn

Du skal bruge:
Alle grøntsager i hele verden kan bruges. Til den på billedet har jeg brugt:
Et rødløg
En rød peber
En halv grøn peber
Lidt blomkål
Et lille hoved spidskål
Kartofler (fordi så er du fri for at lave tilbehør)

Æg
Mælk
Salt og peber

Revet cheddarost (du kan bruge mange forskellige oste: feta, parmesan, emmenthaler, blåskimmelost, alle slags pizza-pose-oste eller helt almindelig gul skæreost, men brug ikke våde oste som hytteost eller frisk mozzarella, for så bliver det hele for vandigt)

Grøn salat

Fremgangsmåde:
Læg bagepapir i en lille bradepande, så den er helt dækket. Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og læg dem på bagepapiret.

Frittata i ovnen, før æg.

Så er grøntsagerne til frittataen klar. Foto: Solvej D. Rasmussen

Skyl grøntsagerne og skær dem i tern eller strimler. Jeg lod spidskålen forblive i rundeller, fordi det så fint ud. Læg grøntsagerne ovenpå kartoflerne.

Vegetarisk frittata

Spidskål i rundeller. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pisk æg, mælk og salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne. Grøntsagerne skal være næsten dækket. Du kan eventuelt flade dem ud ved at fordele dem bedre med fingrene, når først æggene er kommet i. Drys osten ovenpå.

Bag frittataen i ovnen ved 160 grader og varmluft i 20-25 minutter, afhængigt af din ovn og din frittata. Prøv med en gaffel, om æggemassen er stivnet. Frittataen bages ved lav varme, for at de grøntsager, som stikker op af overfladen, ikke skal blive sorte. Skulle det alligevel være på vej, så læg et stykke staniol over frittataen.

Server med grøn salat.

Vegetarisk frittata

Frittata. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Nem aftensmad med frittata i ovnen

 1. Eva skriver:

  Ser lækkert ud :)
  Hvor meget æg og mælk har du brugt?

  • Solvej skriver:

   Hej Eva!
   Til den på billedet, som er en mellemstor bradepande, har jeg brugt 12 æg og en sjat mælk (det vil sige under ½ deciliter). Men mængden af mælk og æg afhænger meget af, hvor stor beholderen er og hvor mange grøntsager man har puttet i. Det vigtigste er, at æggeblandingen næsten dækker grøntsagerne – så tror jeg, du er på den sikre side :)
   Håber, det bliver godt :)
   Hilsen Solvej

 2. Pingback: Ugens madplan uge 9 – Milles mad

 3. Rikke Laursen skriver:

  Denne opskrift er et NO GO.
  Spild ikke din tid, dine penge eller noget som helst andet på denne opskrift, med mindre at du omskriver den. Kartofler bliver IKKE færdige i ovnen på 20-25 min, ej heller hvis de er skåret i små små stykker. Hvis du vil lave en ovn-æggekage, så kog dine kartofler først. Hvordan ved jeg dette? Fordi jeg troede på hvad Mille have skrevet og endte med at måtte smide det hele ud. Da kartoflerne var rå, og efter 20 min mere var æggemassen så tør og kartoflerne stadig halvrå at ingen havde lyst til at spise dem. Ud over det så dækker 12 æg ikke en mellemstor bradepande. Det her er jo helt til grin.
  Det er super at lave en blog og opskrifter er altid dejlige at finde, men ikke når opskriften umuligt kan være afprøvet af skribenten andet end til et billede!!!

  • Solvej skriver:

   Hej Rikke,
   Beklager virkelig, at det gik sådan for dig.
   Jeg lavede nu aldrig mad kun for billedet, dengang jeg stadig lavede nyt indhold til bloggen, og jeg løj heller aldrig om, hvor mange æg eller andre ingredienser der blev brugt. Hvis du gerne vil koge dine kartofler først, så gør da bare det. Andre kan måske lide dem mere sprøde.
   Den her er en af de mest sete og delte opskrifter på bloggen, så jeg tror altså nok, at andre har mere held med den. Men ok, din erfaring er nu tilgængelig for alle, der kommer ind på siden.
   Hilsen Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code