Nem aftensmad med frittata i ovnen

Frittata med cheddar

Frittata laver sig selv inde i ovnen – perfekt aftensmad. Foto: Solvej D. Rasmussen

De bedste aftensmads-retter er dem, som man kan lave i ét fad, sætte i ovnen og glemme alt om, mens man ser Venner på TV2 med sin 12-årige søn. Ikke kun fordi nogen skal forklare knægten, hvorfor Joey griner, hver gang der bliver sagt Homo Erectus… Men også fordi det for alvor er nem aftensmad, når maden laver sig selv inde i ovnen.

En frittata giver dig også mulighed for at spise vegetarisk aftensmad og for at få brugt hittegodset i køleskabet – den sidste tomat, det halve blomkålshoved og resten af pizza-osten, som du åbnede for tre dage siden, da du lavede den her pizza. Der er dog én ting, som du skal have masser af. Æg. Jeg har brugt tolv (12) til frittataen på billedet. Men så har vi også til frokosten i morgen ;-)

Frittata i ovnen

Jeg bruger cheddar, fordi det gør maden så flot orange :) Foto: Solvej D. Rasmussen

Er en frittata bare en æggekage, ja, det er det. Men en ekstra lækker æggekage. Den er som din hjemlige æggekages lækre, italienske kusine. Den, jeg lavede i dag, fik cheddarost ovenpå, og blev serveret med strimlet grøn romaine-salat, og smagte helt fantastisk.

Frittata i ovn

Du skal bruge:
Alle grøntsager i hele verden kan bruges. Til den på billedet har jeg brugt:
Et rødløg
En rød peber
En halv grøn peber
Lidt blomkål
Et lille hoved spidskål
Kartofler (fordi så er du fri for at lave tilbehør)

Æg
Mælk
Salt og peber

Revet cheddarost (du kan bruge mange forskellige oste: feta, parmesan, emmenthaler, blåskimmelost, alle slags pizza-pose-oste eller helt almindelig gul skæreost, men brug ikke våde oste som hytteost eller frisk mozzarella, for så bliver det hele for vandigt)

Grøn salat

Fremgangsmåde:
Læg bagepapir i en lille bradepande, så den er helt dækket. Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og læg dem på bagepapiret.

Frittata i ovnen, før æg.

Så er grøntsagerne til frittataen klar. Foto: Solvej D. Rasmussen

Skyl grøntsagerne og skær dem i tern eller strimler. Jeg lod spidskålen forblive i rundeller, fordi det så fint ud. Læg grøntsagerne ovenpå kartoflerne.

Vegetarisk frittata

Spidskål i rundeller. Foto: Solvej D. Rasmussen

Pisk æg, mælk og salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne. Grøntsagerne skal være næsten dækket. Du kan eventuelt flade dem ud ved at fordele dem bedre med fingrene, når først æggene er kommet i. Drys osten ovenpå.

Bag frittataen i ovnen ved 160 grader og varmluft i 20-25 minutter, afhængigt af din ovn og din frittata. Prøv med en gaffel, om æggemassen er stivnet. Frittataen bages ved lav varme, for at de grøntsager, som stikker op af overfladen, ikke skal blive sorte. Skulle det alligevel være på vej, så læg et stykke staniol over frittataen.

Server med grøn salat.

Vegetarisk frittata

Frittata. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Nem aftensmad med frittata i ovnen

  1. Pingback: Ugens madplan uge 9 – Milles mad

Der er lukket for kommentarer.