Langtidshævede boller uden hvedemel

Boller uden hvedemel

Bollerne er koldhævet i køleskab. Foto: Solvej D. Rasmussen

Langt ude i det fynske højland på besøg hos min søster fik jeg de her utroligt lækre langtidshævede boller med græskarkerner. De er lysere end de grovboller, vi plejer at bage herhjemme, og smagte godt som underlag for rejesalaten til forretten. De fungerede også helt perfekt som flutes til grillmaden senere på aftenen. Og så er de oven i købet nemme at lave.

Opskriften er inspireret af den her på Alt for Damernes hjemmeside. Jeg har forenklet den, blandt andet fordi jeg er uvenner med boghvedemel og derfor ikke havde noget i huset. For at få bollerne så lyse som muligt har jeg brugt hirseflager, men hirse smager jo lidt af sæbe, så hvis du ikke gider det, så brug havregryn.

Langtidshævede boller uden hvedemel

Du skal bruge:
8 dl vand
3-7 g gær
1 spsk honning

100 g græskarkerner
100 g hirseflager
200 g rismel
230 g majsmel
2 tsk groft salt
2 spsk fiberhusk (fås i de fleste supermarkeder)

Fremgangsmåde:
Rør vand, gær og honning sammen og lad det trække, mens du blander alle de andre ingredienser i en skål.

Hæld vandblandingen i melblandingen og rør det godt sammen med en håndmixer. Det får konsistens som grød.

Dej til langtidshævede boller uden hvedemel

Sådan så dejen ud. Foto: Solvej D. Rasmussen

Stil skålen overdækket i køleskabet i 6-8 timer eller natten over. Læg klatter af dejen på bagepapir og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter.

Dette indlæg blev udgivet i Brød uden hvede, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

14 Responses to Langtidshævede boller uden hvedemel

Der er lukket for kommentarer.