Salat med kulørte lamper

Salat med runde ting

Tomberry hedder de gule dukke-tomater, som fik lov at komme med i min runde-ingredienser-salat. Foto: Solvej D. Rasmussen

Salaten her er bygget op af runde ting i farver. Jeg overvejede mange ingredienser, som både er runde og har flotte farver, men i sidste ende skulle de jo også smage godt sammen. Så der kom ingen M&M’s i.

Lav salaten, som den er – jeg tror, den kunne se godt ud på bordet til en havefest engang i løbet af sommeren – eller tag den som en opfordring til at lege i køkkenet. Fordi, det er jo bare sjovt at finde på, at man vil lave en salat med kun runde ingredienser.

For øvrigt skulle det have været feldsalat, fordi feldsalat har sådan lidt rundagtige blade. Men tak endnu engang til en eller anden sortiments-ansvarlig nede i Føtex. Her har vi så baby-spinat.

Du skal bruge:
Baby-spinat (eller feldsalat eller en anden mørkegrøn salat, du godt kan lide)
Små tomater i forskellige farver
Mozzarellakugler

Fremgangsmåde:
Skyl grøntsagerne og dryp mozzarellakuglerne af. Anret salaten på et fad. Brug et ulige antal af de ‘store’ ingredienser, fordi et ulige antal prikker leder blikket fint rundt i salaten, hvorimod et lige antal gør den kedelig at se på. Prøv selv forskellen på 2 og 3 cherrytomater eller på 4 og 5 mozzarellakugler.

Salat med tomat og mozzarella

Salat med ulige antal prikker. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Salat. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Salat med kulørte lamper

 1. Randi skriver:

  Det må være Ejnars yndlingssalat! Tror også små, friskbælgede grønne ærter ville gøre sig godt, også smagsmæssigt :)

  • Solvej skriver:

   Hvor er det sjovt, du siger det! For lige bagefter mig i køen i Føtex kom der et ungt par og smed en kæmpe pose ærter i bælge op på båndet, og jeg tænkte: Det var det, jeg skulle have haft! Men jeg gad ikke gå ind igen.

 2. Inge Hald skriver:

  God ide at lege med prikker – og så ser jeg da frem til en opskrift med friskbælgede ærter i nær fremtid :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code