Mini-salater med jordbær, ærter og hjulkrone

Mini-salat med hjulkrone

Hjulkrone, ærter, jordbær og persille – ren sommer i salatform. Foto: Solvej D. Rasmussen

De små salater her er til at dække bord med – en ved hver kuvert. Salaten er lavet af jordbær, persille, hjulkrone og friskbælgede ærter (kan vi så få ro?? :) ), og dermed er de proppet med dansk sommer, helt ned til den lille detalje med, at regnen sparede mig for at skylle hjulkrone-blomsterne.

Kuvert-salat

Lav kuvert-salater med hvadsomhelst, det ser superfint ud på bordet. Foto: Solvej D. Rasmussen

Jordbær står ikke særligt højt på min liste over yndlingsingredienser. De er ALTID overmodne. Ingen andre frugter eller grøntsager er så splattede allerede når man køber dem (dyrk dem i stedet). For det andet kan jordbær tit have en rigtig dårlig, fad smag, eller ingen smag. Folk priser jordbær til skyerne, men når jeg putter jordbær i munden, er det altid med negative forventninger – og så er det til gengæld dejligt, når de har den søde, fulde jordbær-smag, som de skal.

Hjulkrone skuffer derimod aldrig, for den smager ikke af noget. Det er en fascinerende, lille, spiselig blomst, som er smuk, først i haven og så på tallerkenen. Her får I den lige i aftenlys i bedet ved vores runde terrasse.

Hjulkrone

Hjulkrone i aften-haven. Foto: Solvej D. Rasmussen

Mini-salater

Du skal bruge:
Friskbælgede ærter
Persille
Friske jordbær (cirka 1 jordbær til hver mini-salat)
Blomster af hjulkrone (1 blomst til hver mini-salat)

Fremgangsmåde:
Skyl persille og jordbær. Del persillen i små buketter. Skær jordbær i skiver og skær skiverne over a la pizza-udskæring, så de bliver til trekanter.

Hjulkrone, ærter, jordbær, persille

Dejlige sommer-ingredienser! Foto: Solvej D. Rasmussen

Anret salaterne i små portionsskåle. Jeg brugte mange ærter, fem jordbær-trekanter og fem små persille-blade til hver salat. Klem forsigtigt hjulkrone-blomsten af stilken og pynt hver salat med en blomst.

Kuvert-salat med hjulkrone

Salat som bordpynt. Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Køkkenhaven, Salat. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Mini-salater med jordbær, ærter og hjulkrone

Der er lukket for kommentarer.