Sprøde linsedeller med chili

Linse-frikadeller

Vegedellerne er lavet af røde linser, squash, æg og krydderier. Foto: Solvej D. Rasmussen

I jagten på grøn aftensmad har jeg lavet vegetariske frikadeller med linser, squash, hvidløg, paprika og chili. Succeskriteriet var, at børnene skulle kunne lide dem; ergo er linsedellerne her ikke nogen stor succes… Men det er okay med mig, at børnene skal vænne sig til en ny ret, og jeg eksperimenterer gerne videre med vege-deller for at se, om jeg kan ramme ungernes smag bedre. Viggo og jeg syntes, at linsedellerne var lækre – grønne og gyldne. Især chilien var lige i øjet til den lidt tørre, neutrale linsesmag.

Linsedeller

De små linsedeller var de lækreste, både for børn og voksne. Foto: Solvej D. Rasmussen

Jeg har kombineret flere forskellige opskrifter, da jeg lavede linsedellerne. Blandt andet var der rigtig god inspiration at hente på denne side på Matbloggsentralen. Ind i mellem de traditionelle burgere finder du mange spændende kikærteburgere, rødbedebøffer, bønneburgere og mere. Tag også et smut forbi denne grønne burger på The Food Club. Om ikke andet for at smile af det stribede sugerør – er det ikke bare en herlig detalje? :)

Linse-frikadeller med chili

Du skal bruge:
200 g røde linser
Cirka 100 g squash
1 æg
3 spsk mel (jeg brugte kikærtemel – fås i indvandrerbutikker)
To-tre fed hvidløg, presset
En rød chili, finthakket
1 tsk paprika
½ tsk chiliflager
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skyl linserne i en si og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i cirka 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og hæld dem over i en skål.

Riv squashen på et rivejern og bland den i linserne sammen med de andre ingredienser. Rør det grundigt sammen til en lind masse.

Stegte linse-frikadeller

De små linsedeller blev mere sprøde end de store. Foto: Solvej D. Rasmussen

Varm olie på panden og sæt linse-farsen på i små klatter. Giv dem god tid til at danne skorpe, før du vender dem. Jeg brugte to spiseskeer til at sætte dellerne på panden med og to andre spiseskeer til at vende dem med (og tak for opvaskemaskine). Det er lettest at få dellerne gennemstegt, hvis de er lidt flade. Velbekomme :)

Dette indlæg blev udgivet i Frikadeller. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Sprøde linsedeller med chili

 1. Mia skriver:

  Det virkelig ikke pænt at skrive “indvandrerbutikker”, du kunne bruge ordet “små specialbutik” i stedet.

  • Solvej skriver:

   Hej Mia,
   Tak for dit input. Jeg forstår ikke helt, hvorfor det ikke er pænt at skrive ‘indvandrerbutikker’. Den type butikker, jeg mener, er ofte drevet af indvandrere, og der er for mig at se ikke noget galt i at være indvandrer.
   Du er velkommen til at uddybe, hvad du mener, hvis du gider – det er jo en vigtig snak.
   Mange hilsner
   Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code