Lasagne med hvedefri lasagneplader

Hvedefri lasagne med Schär

De hvedefri lasagneplader er også glutenfri. Foto: Solvej D. Rasmussen

For alle jer, der ikke spiser hvede, har jeg testet hvedefri lasagneplader fra firmaet Schär.

Både smag og konsistens er så tæt på rigtige lasagneplader, som man kan forlange. Prisen er uhyrlig – en pakke med 12 plader koster 43 kroner. Pladerne er lidt mere besværlige end almindelige lasagneplader, fordi de skal kyles i en stor gryde med kogende vand og koge 5 minutter, inden man kan bruge dem.

Alt i alt vil jeg sige, at jeg foretrækker lasagne med disse hvedefri lasagneplader fremfor kartoffellasagnen. Der er et eller andet utroligt lækkert over blandingen af pasta, kødsovs, muskatnød i hvid sovs og så smeltet ost.

Jeg fandt lasagnepladerne i Kvickly, hvor de har en hel reol med Schärs mange gluten- og hvedefri produkter. Alt i gule pakker, så du finder dem nemt :)

Hvedefri lasagneplader fra Schär

Hvedefri lasagneplader fra Schär (og hvis nu du skulle spekulere over det, så er digtet på tavlen af Birthe Arnbak :) ). Foto: Solvej D. Rasmussen

Lasagne med hvedefri lasagneplader

Du skal bruge:
500 g hakket oksekød
Olie
2 mellemstore løg
1 dåse hakkede tomater
Oregano
Evt. revede gulerødder, revet spidskål eller lignende
Salt og peber

12 hvedefri lasagneplader

7 dl mælk
1 dl maizena
1 dl vand
2 tsk salt
2 tsk knust muskatnød

Fremgangsmåde:
Start med at lave kødsovsen. Svits løgene ved middel varme. Skru op for varmen og tilsæt kødet (evt. ad to gange for at det har plads til at brune). Tilsæt hakkede tomater og oregano, grøntsager (hvis du bruger det), salt og peber efter smag.

Mens kødsovsen står og simrer, laver du bechamelsovsen. Hæld mælken i en gryde og bring det i kog. Rør hele tiden med et piskeris, ellers brænder mælken på eller koger over. Jævn sovsen med maizena-blandingen. Det er ikke sikkert, at al jævningen skal bruges. Den virker først, når sovsen koger, så hæld ikke det hele i på én gang, men se, hvordan det går, når sovsen har kogt igen. Smag derefter til med salt og muskatnød.

Bring en stor gryde vand i kog til lasagnepladerne. Læg dem i, når vandet bulderkoger, og lad dem koge fem minutter. Hæld vandet fra og læg lasagnen sammen straks, ellers kan pladerne begynde at klistre sammen.

Læg lasagnen i lag i en bradepande på 30×40 cm. Start med bechamelsovs, derefter lasagneplader, kødsovs, bechamelsovs osv. Slut af med kødsovs og et lag revet cheddar-ost (så meget som du har lyst til). Cheddar-ost giver en dejlig orange farve til lasagnen.

Bag den ved 200 grader (ikke varmluft) i cirka 35 minutter.

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Lasagne med hvedefri lasagneplader

Der er lukket for kommentarer.