Giveaway: Spis dine blomster med Camilla Plum

Giveaway med Plums bog om spiselige blomster

Blomsterne på billedet er fra citrontimian, hjulkrone og kinesisk pibeløg. Foto: Solvej D. Rasmussen

Så er det blevet tid til at give en gave til en heldig læser. Kogekone Camilla Plums lille bog “Blomstrende mad” er på tilbud for tiden. Jeg købte to, en til mig og en til måske dig!

I bogen kan du se, hvordan du laver violgelé, rosenlagkage, fritterede græskarblomster og mange andre retter med blomster. Camilla Plum giver i bogen udtryk for, at blomster i maden er mest for kvinder. Det er jeg helt uenig i. Fyldte courgetteblomster var en traditionel græsk ret, længe før den blev vist på et opslag i Isabellas. Og et af de mest uforglemmelige billeder i Noma-kogebogen er netop “Dessert med blomster”. Spiselige blomster er for alle.

Persilleskærm

Jeg har altid ærgret mig, når persillen gik i stok og blomst. Ifølge bogen skal jeg bare spise persilleblomsterne – super! Foto: Solvej D. Rasmussen

Skriv en kommentar til dette indlæg om, hvordan du bruger, spiser, dyrker eller drømmer om spiselige blomster. Har du tallerkensmækker i haven eller hjulkrone på altanen? Har du lavet hyldeblomstsaft i år? Eller vil du bare gerne have bogen?! Så skriv det i en kommentar senest tirsdag den 24. juli (indtil midnat). Så er der lodtrækning onsdag den 25. juli.

Bogen er på 124 sider, måler cirka 15 x 20 cm og indeholder opskrifter med blandt andet duftgeranier, dagliljer, gladiolus, georginer og violer. Hvad kunne være mere bedårende sommerlæsning i regnvejret?

PS. Og mange dage efter at denne konkurrence var slut, lavede jeg kryddereddike med persilleblomster efter en opskrift i bogen, og du kan se den her.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Giveaway: Spis dine blomster med Camilla Plum

 1. Inge Hald skriver:

  Sikke en herlig “give away”. Jeg vil bare gerne have bogen, så jeg kan blive klogere på, hvilke blomster, man kan spise, og hvilke, man skal holde sig fra. Måske kan jeg så indrette næste års blomsterflor på min altan (den kan du læse mere om på min Facebook-side “Det søde liv på altanen”) med nogle spiselige bloster :)

  Mange hilsner fra Inge

 2. Birgit Kirkegaard Højsgaard skriver:

  Jeg har aldrig spist blomster, men jeg kunne nok komme igang, ved hjælp af bogen der kunne give lidt inspiration, hvem ved om jeg har noget i haven som er spiseligt.
  Venlig hilsen Birgit

 3. madnørden skriver:

  Uuhh den bog må jeg bare eje, har længe drømt om at få fyldt haven med lækre spiselige blomster. jeg har tidligere købt morgenfruer og brugt dem til en dessert

 4. Inger-Margrethe Ladekjær-Mikkelsen skriver:

  Hos os er det kun ‘manden i huset’ der spiser blomster, især tulipaner. Denne bog ville være en fin lille sommergave til ham ;-)

 5. Gitte skriver:

  Hejsa Solvej.
  Denne bog er sikkert smækfyldt med gode forslag!
  Personligt har jeg tit tænkt på, hvordan er det lige de der græskarblomster de smager, men kommer jeg nogensinde til at smage dem, kræver det vel at jeg tildeler græskar et helt højbed, bare for at skaffe mere end en blomst!
  Det kan du nok se, det går ikke….
  Kram Gitte

 6. Lise Lotz skriver:

  Hej,

  Den bog kunne jeg godt tænke mig at vinde! Jeg har faktisk haft den for nylig, men jeg kom i et svagt øjeblik til at give den væk til en venindes fødselsdag – sammen med tre potter med blomster: tallerkensmækker, duftgeranium og lavendel. Jeg er vild med tanken om blomstrende mad og har brug for hjælp til at få gjort noget ved det… :-)

  Lise

 7. Tina Sandholm skriver:

  Sikke dog en fin give-away… Den kunne jeg godt ønske mig. Jeg har haven fuld af blomster og har også puttet nogle salat, men mangler inspiration til mere… Og tak for en skøn blog, som jeg har fulgt lidt på sidelinjen i en måneds tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code