Kantareller i chili

kantareller og svampe i chilimarinade

Kantareller og champignonger i chili-marinade. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fordi det snart er svampesæson, og fordi denne ret med svampe så så smuk ud på billedet i kogebogen, har jeg lavet kantareller og champignoner marineret i chili og rosmarin.

For ikke at oversælge historien skal jeg skynde mig at nævne, at jeg IKKE har været i skoven efter svampe, men i Bilka.

Og hvad skal man så bruge marinerede svampe til? Retten starter på panden og ender i køleskabet, hvor den skal stå og trække en dag. Jeg tænker, at man kan have spændende tilbehør til aftensmaden i et par dage med sådan en skål stående i køleskabet.

Svampene træder fint frem i olie-eddike-marinaden, og indtil nu er chilien ikke gået bonanza med at overdøve det hele, selvom den var stærk nok, da jeg skar den ud. Min skønne, dejlige mand Viggo syntes, marinaden var lidt sur, men jeg havde heller ikke fortalt ham, hvad retten gik ud på. Han fik bare en kantarel i munden. Jeg derimod syntes, at svampene smagte helt perfekt og dejligt anderledes, og jeg havde lyst til at spise hele skålen. Så skynd dig ud på svampetur, om ikke andet så i supermarkedet :)

Og så skal jeg huske at sige, at opskriften er fra bogen “Italy: The country and its cuisine”, som jeg lige har fået fra min svigerinde. Tak, Shami!

Kantareller i chili

Du skal bruge:
500 g blandede svampe (jeg brugte kantareller og brune og hvide champignoner)
1½ dl olivenolie
½ dl hvid balsamico-eddike
½ rød chili, hakket
en kvist rosmarin, hakket
salt

Fremgangsmåde:
Skyl og rens svampene. Dup dem tørre i køkkenrulle.

Kantareller, champignoner, chili og rosmarin

Kantareller, champignoner, chili og rosmarin. Foto: Solvej D. Rasmussen

Varm 5 spiseskefulde olie på en stor sauterpande og brun svampene. Hvis der begynder at trække vand ud, så bliv ved for høj varme, indtil vandet er fordampet.

Skru ned til middel varme, tilsæt chili og sauter kort. Hæld eddike på panden og tilsæt salt. Lad eddiken koge kort og hæld det hele over i en skål. Hæld resten af olivenolien over svampene og rør dem rundt med rosmarinen. Brug en træske, så du ikke ødelægger svampene.

Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet. Server svampene som tilbehør til varm mad eller brug dem i en salat, for eksempel med hjertesalat eller rucola.

Kantareller i chili-rosmarin-marinade

Marinerede svampe – vi har brugt dem som tilbehør til aftensmaden. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Kantareller i chili

Der er lukket for kommentarer.