Kryddereddike med persilleblomster

Æbleeddike med persilleblomster

Æbleeddike med persillesmag. Foto: Solvej D. Rasmussen

Ude i krydderurtebedet er persillen gået amok og i stok og har sat små knaldgrønne skærme på lange knaldgrønne stængler. Jeg plukkede blomsterskærmene og puttede dem i en flaske med æbleeddike, og nu håber jeg om et par uger at få min helt egen æble-persille-eddike.

Opskriften er fra Camilla Plums kogebog med spiselige blomster “Blomstrende mad”, og jeg har glædet mig til at lave den lige siden den her giveaway. Jeg har udeladt nogle af Plums ingredienser for at se, om eddiken kan komme til at smage af kun persille.

Kryddereddike med persille

Du skal bruge:
500 ml æbleeddike
20-30 blomsterskærme fra persille, afhængigt af hvor store de er

Fremgangsmåde:
Skyl skærmene, dup dem tørre i et viskestykke og prop dem ned i flasken med eddike. Lad det trække i køleskabet i nogle uger.

Persilleskærmblomst

Persilleskærmblomst. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Kryddereddike med persilleblomster

 1. Randi skriver:

  Persilleblomsteddiken vil garanteret gøre sig godt i en olie-eddike dressing – og se smuk ud på køkkenbordet :)

  • Solvej skriver:

   Lige nu ser den altså smuk ud i køleskabet, for jeg vil ikke risikere, at den bliver dårlig. Har endnu ikke smagt den, men jeg håber, at man kan smage persillen i for eksempel en olie-eddike-dressing.

 2. Steffen skriver:

  hvordan blev resultatet ???

  • Solvej skriver:

   Hej Steffen,
   Så vidt jeg husker, smagte den ikke specielt meget af persille, men dit spørgsmål fik mig til at tænke, at måske det var tid for at prøve igen? Persilleblomsterne er her :)

   Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code