Friske forårsruller med rejer og dyppesovs

vietnamesiske forårsruller

Friske forårsruller kaldes også vietnamesiske forårsruller. Foto: Solvej D. Rasmussen

Friske forårsruller er ristaffel og pandekager med fyld på én gang. Hver mand sit stykke rispapir, skåle med lækkert fyld og rul.

Jeg fik friske forårsruller (eller vietnamesiske forårsruller, som de også er kendt som) første gang hos venner, som havde luret, at rispapirsruller er perfekt gæstemad til folk, der ikke spiser hvede. Så tak for lækker og inspirerende mad til Line og Henrik :)

Vietnamesiske forårsruller

Det er lidt forskelligt, om folk kan lide konsistensen af det våde rispapir. Hvis man ikke kan lide det, er det måske en ide at stege rullerne i lidt olie på en pande. Foto: Solvej D. Rasmussen

Man må finde sig i, at man ikke kan rulle en perfekt forårsrulle. Jeg øver mig i hvert fald stadig. Men det er godt at kunne grundteknikken, så I får lige en hvordan-man-ruller-en-forårsrulle-trin-for-trin-vejledning nedenunder.

Man kan selvfølgelig lave alle rullerne færdige og sætte dem på bordet. Men man kan også servere friske forårsruller som en saml-selv-løsning. Sæt en stak rispapir, en flad skål med vand til at bløde det op i og skåle med friske grøntsager, rejer, kyllingfyld og saucer på bordet.

Her har jeg lavet en version med rejer i ingefær, salat, agurk og rød peber. Dyppesovsen eller dryppesovsen, som er vigtig for at få smag i rullerne, er med østerssauce, hvidløg og chili. Den er baseret på dipping saucen i Nanna Skyttes bog Spis Vietnam, hvor der også er forskellige opskrifter på lækkert fyld.

Friske, vietnamesiske forårsruller

Du skal bruge:
Rispapir
Vand

Store rejer
Masser af revet ingefær
Peber

Blade af hjertesalat
Rød peber i tynde stave
Agurk i tynde stave

Dyppesovs:
4 spsk fiskesauce eller østerssauce
1-2 spsk sød chilisauce
2 spsk sukker
Saft af 1 lime
1-2 fed presset hvidløg
½ rød chili, hakket

Fremgangsmåde:
Rør dyppesovsen sammen, indtil sukkeret er opløst.

Rejerne skal være optøede og uden hale. Bland dem godt i en skål med peber og revet ingefær (cirka en spiseskefuld revet ingefær pr. 100 g rejer eller efter smag).

Blød et stykke rispapir op i vand. Rul forårsrullen sammen om salat, grøntsager og rejer. Dryp sovsen ovenpå og spis!

Hvordan man ruller en forårsrulle 1

Læg fyldet på den øverste tredjedel af det runde papir. Eller den nederste, hvis du hellere vil starte fra den anden ende… Foto: Solvej D. Rasmussen

Hvordan man ruller en forårsrulle 2

Fold toppen af papiret ned over fyldet… Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hvordan man ruller en forårsrulle 3

Fold siderne ind… Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hvordan man ruller en forårsrulle 4

… og rul. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Friske forårsruller med rejer og dyppesovs

 1. Anne skriver:

  Uhm, de ser altså så gode og nemme ud, og kan tilsyneladende varieres i det uendelige – men jeg har altid svært ved at bedømme det, hvad angår gæstemad – hvor mange skal man ca. beregne pr. person vil du mene? (:

  – Anne

  • Solvej skriver:

   Uak, det kommer an på gæsternes appetit! Og hvor meget fyld man putter i. Fire tror jeg, at de fleste kan spise, og dem med god appetit kan spise flere.
   Det er helt sikkert nem og sjov mad :)
   Hilsen Solvej

 2. Randi skriver:

  Jeg skal lige forstå det helt: de skal hverken varmes eller bages eller noget, når først de er rullet sammen? det er en slags kold ret – eller varm, hvis fyldet er varmt?

 3. Thea skriver:

  Hej Solvej – helt fantastisk med en god og nem rulleanvisning. Jeg skal for første gang lave disse ruller og glæder mig allerede. har kun fået dem én gang på Restaurant Kim i Kbh. og de var helt vidunderlige. Tak for god inspiration.

  • Solvej skriver:

   Velbekomme! Rulleanvisningen er en foto-live-and-in-action-gengivelse af en instruktion i Nanna Skyttes bog, så æren skal faktisk gå til hende :) Jeg håber, rullerne blev/bliver gode!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code