
Chokoladehjerterne er lavet af chokolade, peanuts, hasselnødder og sesamfrø. Foto: Solvej D. Rasmussen
Chokolade er en grøntsag, som min søster siger. Og de her røde hjerte-silikoneforme var ikke ret dyre. Voila! Chokoladehjerter.

Man får nemt chokolade-fingre af at spise dem her, men hvad betyder det, når de er sjove at lave og smager godt :) Foto: Solvej D. Rasmussen
Nemme chokoladehjerter
Du skal bruge:
200 g mælkechokolade
Hele hasselnødder
Uristede jordnødder
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
Læg nogle jordnødder i bunden af hjerte-formene. Find de pæneste og rundeste hasselnødder i posen frem.
Smelt chokoladen over vandbad. Det gør du ved at sætte en lille gryde med cirka tre centimeter vand på en kogeplade. Bring vandet i kog og skru ned, så du kun lige holder det i kog. Sæt en skål, som er lidt større end gryden, ned i gryden, så den hviler på kanterne, men uden at røre vandet. Bræk chokoladen i stykker, put det i skålen og lad det smelte.
Fordel den flydende chokolade over jordnødderne i formene. Læg tre af de pæne hasselnødder i hvert hjerte og drys med sesamfrø.
Du kan selvfølgelig lave chokoladesnack i alle mulige andre former og med alle mulige andre chokolader og nødder. Du kunne også bruge smarties eller skumfiduser eller det altomsiggribende lakrids? Jeg kunne tænke mig at prøve med hvid chokolade og tørrede tranebær. Prøv om du kan lave dine chokolader lidt tyndere end dem på mine billeder, for de var en anelse hårde at bide i.
8 Responses to Chokoladesnack med nødder