Toscatærte uden hvede (med mazarinbund)

Toscatærte uden hvedemel

Karolines klassiske toscakage, bare uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen

Det må være mandlerne, der har givet toscakagen sit navn. Ser man ikke blomstrende mandeltræer ved toscanske landsbyer for sig, når man siger toscatærte? Eller ser du side 47 i den første Karoline-kogebog, hvor opskriften stammer fra?

I den oprindelige opskrift bager man en sandkage-agtig bund, hvor der blandt andet skal bruges 100 g hvedemel. Nu spiser jeg og de fleste af mine læsere jo ikke hvede. Så jeg har i stedet lavet bunden som en mazarinkage. Der skal ikke ret meget mel i, og man kan derfor let skifte det ud med rismel. Desuden skal der marcipan i mazarinkagedej, og marcipan og mandler passer selvfølgelig perfekt sammen.

Kagen her blev med andre ord og for at citere Viggo – voldsomt god.

Nyd den :)

Toscatærte uden hvedemel

Toscakagen var helt usædvanligt god, så bag den! Foto: Solvej D. Rasmussen

Toscakage uden hvede

Du skal bruge:
Mazarinbund:
150 g marcipan
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
125 g blødt smør
2 æg
50 g fuldkornsrismel

Mandelfyld:
50 g smør
100 g smuttede, grofthakkede mandler
50 g sukker
1 tsk fløde eller mælk

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader (jeg brugte varmluft) og gør en rund springform klar (jeg smører kanten med smør, tegner bunden af på et stykke bagepapir og klipper den ud). (Fordi der er ikke noget værre end når bunden ikke slipper).

Riv marcipanen på den fine side af rivejernet og rør den sammen med sukkeret i en skål. Tilsæt vaniljesukker og smør (du kan gøre det blødt på ti sekunder i mikro-ovnen). Rør æggene i et ad gangen og rør til sidst melet i dejen.

Bag bunden 15-20 minutter, indtil den er fint lysebrun.

Mens bunden er i ovnen, koger du mandelfyldet sammen i en gryde. Når bunden er klar, hælder du fyldet på, og kagen bager derefter 5-10 minutter eller indtil mandelfyldet er brunet. Jeg har brugt dobbelt så mange mandler som i den oprindelige Karoline-toscakage, fordi jeg godt kan lide, når de grofthakkede mandler dækker hele kagen.

Toscatærte uden hvede

Toscakage på mazarinbund. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Toscatærte uden hvede (med mazarinbund)

  1. Pingback: Toscakage, uhmmm… | Bedstes blog

Der er lukket for kommentarer.