Thaisuppe med kokos og kylling

Kokossuppe med kylling og babymajs

Kokossuppe med kylling, babymajs og forårsløg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Nu står der godt nok kylling i titlen på denne opskrift, men kylling er slet ikke nødvendigt. Du kan bruge rejer, svinekød, tofu eller grøntsager, alt efter hvad du har i huset. Det gør suppen til god restemad og nem aftensmad her i familien, med en ekstra høj lækkerhedsfaktor på grund af alle de gode thai-krydderier.

Når det gælder krydderierne, så har du sikkert et eller andet stående, som kan bruges. Måske en fiskesauce, østersauce eller chilisauce? Dem kan du koge med eller smage suppen til med, når den er færdig. Eller måske har du citrongræs, kaffir limeblade, karrypasta, galangarod eller ingefær? Dem sauterer du med i starten, før du hælder væske i gryden (tag limebladene op, inden du serverer). Hvis bare du har hvidløg, chili eller karry i huset, kan du lave suppen.

Der er også frit valg blandt grøntsagerne. Sukkerærter, babymajs, forårsløg og rød peber ville være typisk i en thai-inspireret suppe, men du kan også bruge gulerødder, broccoli eller blomkål (og jeg har en rigtig lækker thaisuppe med grøntsager her).

Hvad du ABSOLUT skal have i køkkenet for at lave denne suppe, er kokosmælk!

Thaisuppe med kokos, kylling og grøntsager

Kokossuppen er garneret med blade af kanelbasilikum. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Og hvem har så lavet suppeskålen, spørger du måske. Det har keramikeren Inge Trautner (som desværre ikke har en hjemmeside, men se hendes ting her og køb dem eventuelt her, hvor de forhandles i skrivende stund). Jeg kan godt lide det grove, abstrakte og tilfældige i hendes ting. En lerskål har god jordforbindelse og indbyder virkelig til at sanse maden. Så jeg ønsker mig mere unika keramik (og flere penge :) ). Du kan forresten se hele skålen, hvis du scroller lidt nedad i det her indlæg.

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Du skal bruge (til fire sultne personer):
Olie
4 kyllingefileter i små tern
2 tsk revet ingefær
2 fed hvidløg, presset
2-3 stærke røde chilier (eller efter smag)
Babymajs i korte stykker
Forårsløg i skiver (gem et par til at pynte med)
2 dåser kokosmælk (8 dl)
6 dl vand
1 hønsebouillonterning (svarende til ½ liter)
Saft af 1 lime
Sort peber
Salt

Fremgangsmåde:
Varm olien op i en stor gryde og put kyllingekødet i. Det behøver ikke at brune, så du kan putte hele portionen i gryden på én gang. Rør rundt af og til, indtil det har skiftet farve på alle sider. Tilsæt krydderier og grøntsager og sauter det hele et par minutter.

Hvidløg, ingefær og chili

Hvidløg, ingefær og små superstærke chilier. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hæld kokosmælk og vand i gryden og put hønsebouillonterningen i. Bring suppen i kog og lad den simre 5-10 minutter, eller indtil kyllingestykkerne er gennemvarmet, og grøntsagerne er møre. Smag til med limesaft, salt og (masser af) peber.

Dette er opskriften på suppen på billedet. Du kan nemt bytte ud med andre grøntsager, andre krydderier og en anden slags kød eller tofu. Hvis du bruger rejer, så put dem i til sidst og lad dem blot blive varmet igennem.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Suppe. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Thaisuppe med kokos og kylling

 1. Pingback: Thaisuppe med kylling & sprøde grøntsager | Kammerknas

 2. Malene skriver:

  Lyder som en rigtig god opskrift :-)
  Jeg er ikke altid så vild med kokos i thai suppe, men kunne være man skulle prøve denne.

  Har også selv forsøgt mig med thai suppe her: http://vinterfryd.dk/thai-suppe/

  /Malene – Vinterfryd.dk

  • Solvej skriver:

   Hej Malene,
   Din suppe ser god ud! Jeg er helt vild med smagen af kokosmælk, men hvis man ikke er, gælder det om at bruge en masse kraftige krydderier, hvidløg, chili og den slags.
   Hilsen Solvej

 3. Emma skriver:

  Hej :) den ser rigtig lækker ud, jeg tror jeg skal lave den i aften! men jeg undrede mig lige over hvilken rækkefølge man putter hvad i?…
  du skriver at ”Hæld kokosmælk og vand i gryden og put hønsebouillonterningen i. Bring suppen i kog og lad den simre 5-10 minutter,”
  den del er jeg med på, men da du så skriver:” eller indtil kyllingestykkerne er gennemvarmet, og grøntsagerne er møre. Smag til med limesaft, salt og (masser af) peber.” – er jeg ikke sikker på om du mener man skal stege kylling og grøntsager ved siden af og derefter putte dem op i eller hvordan du mener :)
  knus

  • Solvej skriver:

   Hej Emma,
   Ja, det kan jeg godt se, det er lidt forvirrende.
   Det hele laves i een gryde. Vand og kokosmælk hældes ned oven på kyllingestykker og grøntsager.
   Jeg tror, jeg har skrevet ‘indtil kyllingestykkerne er gennemvarmet’, fordi de ikke nødvendigvis er gennemstegt under svitsningen.
   Jeg håber, det hjalp! Og at det bliver en god suppe :)
   Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code