Rød peberfrugtsuppe

Suppe af røde peberfrugter

Suppe af røde peberfrugter (suppeskålen er af keramiker Inge Trautner). Foto: Solvej D. Rasmussen

Vi spiste denne suppe til festen nytårsaften og igen i dag på en grålig hverdag først i januar.

Suppen er dejlig, fordi den for det første har en betagende orangerød farve, der minder én om, at kloden er ved at vippe over i solsiden igen. For det andet kan børnene godt lide den, og det kan de (mod sædvane) hver gang vi serverer den.

Suppen af røde peberfrugter var den tredje af de fire retter, jeg havde med nytårsaften. Den fjerde lavede jeg på stedet. Den bestod af vildsvinekød i tern, som jeg havde marineret hjemmefra i olie (lidt) og knuste enebær (masser). Kødet blev stegt hurtigt i smør på en pande; så tog vi det op og holdt det varmt i en skål og smed nogle skivede portobellosvampe på panden i stedet, og da vi havde overhældt dem med fløde, ja, så var den ret klar.

Jeg vil gerne ønske alle, der læser dette, et rigtigt godt, nyt år! Også jer, der om nogle måneder googler jer herind, midt i maj eller sidst i september. I ønskes alle en lys og lykkebringende fremtid. Tak til jer, der følger bloggen fast, og til alle, der tager sig tid til at kommentere på opskrifterne, så andre kan blive inspireret eller advaret :) Man bruger meget tid på en madblog, og derfor er det altid dejligt at finde ud af, at ordene og tankerne og billederne rent faktisk materialiserer sig et eller andet sted og bliver til mad på nogens bord. Jeg håber, at I finder nogle opskrifter, I kan bruge, her.

Og nu til suppen.

Suppe med røde peberfrugter

Du skal bruge:
4 røde peberfrugter
Olie
Smør
1 løg
1-2 kviste rosmarin
1,2 liter grøntsagsbouillon
3 spsk tomatpuré
Piskefløde efter smag
Paprika efter smag

Fremgangsmåde:
Skyl peberfrugterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem i store stykker, så flade som muligt. Brug et stykke køkkenrulle til at smøre et lavt, ildfast fad med rapsolie eller en anden smagsneutral olie.

Læg peberfrugterne med skind-siden opad og sæt fadet under grillen i ovnen. Grill peberfrugterne til skindet er sort. Jo større den sorte flade er, jo lettere er det at tage skindet af. Det tager 10-15 minutter i min ovn.

Læg peberfrugterne i en skål med låg og lad dem køle af i 20 minutter. Derefter kan du pille skindet af dem. Skær peberfrugtkødet i mindre stykker.

Hak løget og put det i en stor gryde sammen med smør og rosmarin. Lad det simre for svag varme i cirka 5 minutter. Tag rosmarinkvistene op igen. Tilsæt peberfrugter og bouillon, bring det i kog og lad det koge i 15-20 minutter.

Rør tomatpuré i og blend suppen. Jeg stikker en stavblender i gryden og holder for sprøjt med låget. Det virker sådan nogenlunde… Hæld fløde i (jeg brugte cirka 1½ deciliter), krydr med paprika, peber og eventuelt salt. Varm suppen igennem, til den lige koger op.

Lav mønster i portionerne ved forsigtigt at dryppe frisk fløde i suppen.

For at gøre suppen mere mættende, kan du koge linser (de sorte beluga eller de grønne du puy), pasta eller et par æg ved siden af.

Suppe med flødedryp

Lav mønster i suppen ved at dryppe frisk fløde i den. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Suppe. Bogmærk permalinket.