De bedste opskrifter fra 2012

Sidste år lagde jeg 88 opskrifter på bloggen. Fem af dem får lov at give et ekstranummer her, fordi de ikke bare var sjove at prøve en enkelt gang, men rent faktisk ændrede på, hvad vi spiser her i familien.

Først og fremmest rugbrødsbollerne. Bages nu et par gange om ugen, og hver gang står jeg lidt og glor på opskriften og tænker: Kan det virkelig være så nemt, JA, det kan det! Opskriften har udviklet sig siden første testbagning, så der er en ny og bedre version på vej på bloggen inden længe. (Og den kan du finde her.)

Rugbrød uden hvede

Rugbrødsboller uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen

Så er der linsedellerne (med og uden rødbeder). Man kan ikke sige, at børnene elsker dem. Nogle gange har vi været heldige, og de spiser en bunke. Følgende er endda hørt i køkkenet, sagt til en legekammerat: Du skal prøve at smage en af min mors frikadeller, de er faktisk ret gode. Andre gange går der et eller andet galt (det er de små marginaler i vegedelning), og børnene spiser kun en eller to. Hvorom alting er, så fik vi klimavenlig aftensmad på menuen, da vi begyndte at lave linsedeller. Meget velsmagende udgave med kikærter og mandler kommer snart.

Der er opskrifter på min blog, som aldrig ses af nogen. For eksempel fordi jeg har givet dem navne, som ingen nogensinde vil google, uanset hvor fantasifulde (eller bare fulde) de er. Det er tilfældet med grøntsagsskuffesovsen. Den får her min allerkraftigste anbefaling – den vil hjælpe dig af med dine grøntsagsrester, give dig god klima-samvittighed, erstatte den sukker- og saltholdige ketchup og løfte din aftensmad til utrolige lækkerheds-højder. Vi spiser den tit. Lav den.

Den ukendte grøntsagsskuffesovs. Foto: Solvej D. Rasmussen

Den ukendte grøntsagsskuffesovs. Foto: Solvej D. Rasmussen

Så er der mazarinkagedejen! Den er lige så lækker og svampet (på den gode måde) som min mormors sandkage, der selvfølgelig var bagt med masser af hvedemel. Jeg prøvede mazarinkagedejen første gang til dem her og har siden brugt opskriften til den her (mange gange – den kage er for god) og har også bagt den med æbler og kanel ovenpå, og den bliver lige uimodståelig hver gang.

Spist mazarinkage med gule ribs

Mazarinkagedejen kan bruges til det hele. Foto: Solvej D. Rasmussen

Den sidste opskrift, som får en ‘special mention’, er brombærmarmeladen. Jeg er ikke blevet træt af smagen af brombær endnu (hvor fryseren også er tømt for bær), og opskriften er befriende nem, men det, der virkelig fascinerer mig ved brombærmarmeladen, er de gratis råvarer, indsamlet i naturen :)

Hvis du selv vil gå på opdagelse i bloggens ‘gamle’ opskrifter, så kig på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.