Vandbakkelser med rejer, laks og spinat

Vandbakkelser med spinat, rejer og laks

Spinat-vandbakkelser med rejer og laks. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Var det ikke på tide, at vi allesammen bagte vandbakkelser igen? Og prøvede at blande tørrede tranebær eller chili-paprika eller hvad vi nu har lyst til i dejen? Jeg har forresten blandet hakket spinat i dejen til dem her. Det gav dejlige grønne prikker, men det vil nok være en overdrivelse at sige, at man kunne smage det.

Fyldet i de her vandbakkelser er tigerrejer, røget laks, spinat og rucola. Jeg skar laks, spinat og rucola i mindre stykker, så man kunne bide af bollerne som af en burger, bare uden at komme op at slås med et stykke laks og derefter tabe det ned i skødet (I kender sikkert problemstillingen fra tomatskiverne i burger-spisning). Vandbakkelser fungerer fint som saftige, luftige sandwichboller, når man ikke kan spise ciabatta og filone.

Uden fyld var spinat-vandbakkelserne et stort hit hos børnene, både vores egne lømmelalder-drenge og to små gæster på 3 og 5 år.

Vandbakkelser med rejer, laks og spinat

Reje-lakse-vandbakkelsen inden den fik låg på. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Vandbakkelser med rejer, laks og spinat

Du skal bruge:
Vandbakkelser:
3 dl vand
150 smør
150 g rismel (eller majsmel – så bliver vandbakkelserne gule)
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
½ tsk sukker
3 æg
Cirka 2 dl hakket babyspinat

Fyld:
Grønne blade (jeg brugte rucola og babyspinat – du kan bruge al inden for salatblade)
Creme fraiche (eller et andet mejeriprodukt)
Friskkværnet peber
Dild, hvidløg eller andre krydderurter
Tre tigerrejer pr. vandbakkelse
1½ skive røget laks pr. vandbakkelse

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kog vand og smør sammen i en gryde. Tag gryden af varmen og rør mel, salt, sukker og bagepulver i dejen. Jeg rører med et piskeris, og du kan springe træningen over i den uge, hvor du bager vandbakkelser :) Der skal røres til, indtil massen er samlet og slipper gryden.

Når massen er svalet lidt af, røres æggene i et ad gangen. Rør til sidst den hakkede spinat i.

Sæt boller af dejen af på en plade med bagepapir og bag dem i 25-30 minutter.

Hak de grønne blade og bland dem med lidt creme fraiche. Cirka en spiseskefuld creme fraiche til 2 dl grønne blade (det skal ikke være for vådt). Smag til med krydderurter. Jeg syntes, at der var salt nok i laksen til hele sandwichen, så jeg puttede ikke salt i den grønne creme.

Skær laksen i små stykker og saml sandwichen med grønne blade nederst, så laks og øverst tre rejer pr. sandwich.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Vandbakkelser med rejer, laks og spinat

  1. Superlækkert ser det ud. Nu skal jeg altså snart prøve at bage vandbakkelser efter din opskrift. Går lige og overvejer, hvilken dansk specialitet jeg skal bruge som fyld :)

    • Solvej skriver:

      Der er nærmest ingen grænser. Du kan tage en hvilken som helst pølse fra Aalbæk og hakke og blande i dejen, og så har du en lækker bolle til frokosten. Eller også kunne du lave chokoladeskum med en af chokoladerne fra Konnerup og co. Jeg kunne tænke mig at prøve den med lemon eller den med peppermint. Chokoladeskum laver du ved at bringe en deciliter fløde til kogepunktet, så tager du det fra varmen og smelter 150 gram finthakket chokolade i den varme fløde, blander resten af din kvarte piske i (= 1½ deciliter), sætter det i køleskabet en time, tager det ud igen og pisker det til skum. Sådan. Ville jeg gøre.

  2. Begge dele lyder rigtig lækkert :)

  3. Ole skriver:

    Det ser lækkert ud. Dem skal jeg lave. Men hvor mange vandbakkelser er der med dine opgivne ingredienser ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code