
Spinat-vandbakkelser med rejer og laks. Foto: Solvej D. Rasmussen.
Var det ikke på tide, at vi allesammen bagte vandbakkelser igen? Og prøvede at blande tørrede tranebær eller chili-paprika eller hvad vi nu har lyst til i dejen? Jeg har forresten blandet hakket spinat i dejen til dem her. Det gav dejlige grønne prikker, men det vil nok være en overdrivelse at sige, at man kunne smage det.
Fyldet i de her vandbakkelser er tigerrejer, røget laks, spinat og rucola. Jeg skar laks, spinat og rucola i mindre stykker, så man kunne bide af bollerne som af en burger, bare uden at komme op at slås med et stykke laks og derefter tabe det ned i skødet (I kender sikkert problemstillingen fra tomatskiverne i burger-spisning). Vandbakkelser fungerer fint som saftige, luftige sandwichboller, når man ikke kan spise ciabatta og filone.
Uden fyld var spinat-vandbakkelserne et stort hit hos børnene, både vores egne lømmelalder-drenge og to små gæster på 3 og 5 år.

Reje-lakse-vandbakkelsen inden den fik låg på. Foto: Solvej D. Rasmussen.
Vandbakkelser med rejer, laks og spinat
Du skal bruge:
Vandbakkelser:
3 dl vand
150 smør
150 g rismel (eller majsmel – så bliver vandbakkelserne gule)
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
½ tsk sukker
3 æg
Cirka 2 dl hakket babyspinat
Fyld:
Grønne blade (jeg brugte rucola og babyspinat – du kan bruge al inden for salatblade)
Creme fraiche (eller et andet mejeriprodukt)
Friskkværnet peber
Dild, hvidløg eller andre krydderurter
Tre tigerrejer pr. vandbakkelse
1½ skive røget laks pr. vandbakkelse
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kog vand og smør sammen i en gryde. Tag gryden af varmen og rør mel, salt, sukker og bagepulver i dejen. Jeg rører med et piskeris, og du kan springe træningen over i den uge, hvor du bager vandbakkelser :) Der skal røres til, indtil massen er samlet og slipper gryden.
Når massen er svalet lidt af, røres æggene i et ad gangen. Rør til sidst den hakkede spinat i.
Sæt boller af dejen af på en plade med bagepapir og bag dem i 25-30 minutter.
Hak de grønne blade og bland dem med lidt creme fraiche. Cirka en spiseskefuld creme fraiche til 2 dl grønne blade (det skal ikke være for vådt). Smag til med krydderurter. Jeg syntes, at der var salt nok i laksen til hele sandwichen, så jeg puttede ikke salt i den grønne creme.
Skær laksen i små stykker og saml sandwichen med grønne blade nederst, så laks og øverst tre rejer pr. sandwich.
5 Responses to Vandbakkelser med rejer, laks og spinat